thor leden in het nieuws

Roovers verdedigt titel in Sprundel

Onder een stralende winterzon kwamen op een goed te belopen parcours in Sprundels buitengebied maar liefst rond de 250 crossers in actie op Tweede Kerstdag. Op de cross over 8000 meter verdedigde Alwin Roovers (Achilles LTV) zijn titel van de gouden Kerstcross Sprundel vorig jaar met succes. Hij hoefde daarbij niet tot het uiterste te gaan: “Dat was niet de bedoeling met de Sylvestercross op Oudejaarsdag in het verschiet. Nu pieken is niet verstandig. De eerste drie rondjes heb ik lekker rustig gelopen om vervolgens het tempo op te voeren in de laatste twee.” Roovers twijfelt nog of hij het landelijk crosscircuit voltooit of binnenkort uitkomt op een 3000 meter indoor. “Dit moet ik nog met mijn trainers Dick Lam en Dick Ringelberg overleggen.”

Zijn trainingsmaat Ben Vriends, die tegenwoordig in Eindhoven woont en daar lid is geworden van studentenatletiekvereniging Asterix, kon Roovers aanvankelijk aardig bijbenen. Uiteindelijk finishte Vriends veertig seconden later als tweede. Ook hij had in de Kerstcross ‘rustig aan gedaan’. Vriends: “Ik wist dat ik Alwin niet kon hebben en bovendien staat zondag nog een cross op het programma voor de Oost-Brabantse crosscompetitie waar ik aan meedoe. Daarbij hoop ik na zes crossen bovenaan in het seniorenklassement te eindigen.”

Snelste master Richard van Oosterhout (AVR’90) kon beide senioratleten prima in het vizier houden en liep naar de derde plaats overall. Van Oosterhout startte voortvarend maar vergiste zich in de slotfase in het aantal ronden. “Volgens mij hoefden de masters 45 vorig jaar een ronde minder af te leggen, net als de masters 55+. Die vijfde laatste ronde verraste me. Eigenlijk had ik wat rustiger aan moeten doen.” Van Oosterhout bereidt zich voor op het NK cross in maart, dat hij verkiest boven het vroege NK halve marathon. Hij wil nog voldoende crossen in de regio aangrijpen om daarvoor kracht op te doen. Bij de masters 55 ging Ruud Woord (THOR) na 6400 meter met de eer strijken.

Paddy Herijgers (DJA) bewees opnieuw haar vorm in de sfeervolle Kerstcross. “Een traditie in een gezellige ambiance”, vindt de succesvolle Rijsbergse atlete. De pupil van trainer Ed Sligchers won de korte cross over 3200 meter overall, maar vond het parcours ‘vooral op de ongelijke stukken behoorlijk zwaar’. Herijgers maakt zich net als Roovers op voor de Sylvestercross in Soest.

Snelste achtervolgster Elke Wouters (Road Runners Etten-Leur) liep sterk, maar kon het gat met Herijgers niet dichten. Lotte van den Boom (Sprint) volgde als derde. Nadat zij het lopen een aantal jaren op een laag pitje zette, wil Van den Boom deze winter een goede basis leggen voor het EK voor clubteams. Het vrouwenteam van Sprint heeft zich hiervoor geplaatst door het NK te winnen. In principe komt Lotte van den Boom uit op de steeplechase. Haar vriend Mark Buiks (Sprint) koos voor de korte cross en won die overtuigend. Hij ging gelijk op volle snelheid weg en sloeg snel een gat. Rijsbergenaar Buiks hoopt op de sterk bezette landelijke cross in Soest bij de eerste twintig te eindigen.

Aan de langste afstand van de Kerstcross Sprundel doen sinds enkele jaren ook vrouwen mee. Marian Verbruggen (THOR) won voor haar thuispubliek. Bij de junioren wonnen Stef Dirks (Achilles LTV) en Sophie Kenis (DJA) overtuigend.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.