Huub Maas wint Tien van Halsteren (BNdeSTem)

Hij telt intussen 47 lentes, maar wil nog altijd eerder finishen dan de snelste senioratleten. En dat lukte Huub Maas in een tactische strijd bij de Tien van Halsteren. (door BEP TIELEMANS)

De master uit Etten-Leur, al dertig jaar pupil van de Roosendaalse trainer Cees de Neijs, won de wegwedstrijd over tien kilometer overall. Zijn tijd van 32.01 minuten was bovendien goed voor een bonus, want Maas (THOR) stelde het parcoursrecord in de veertig seconden scherper. In de sterk bezette stratenloop van AC Olympia bleven overigens meerdere atleten onder de winnende tijd van Tom Koetsenruijter (THOR) vorig jaar, zoals de snelle Zeeuwen Yunis Aku Stitan (Delta Sport) en Ronnie Overgaauw (Dynamica). Stitan, een baanatleet uit Zierikzee, voerde drie ronden overtuigend het deelnemersveld aan met een flinke voorsprong.


Bij de passage voor de slotronde was de slimme Maas, die duidelijk in topvorm verkeert, op hem ingelopen. ,,Net als vorige week bij een wedstrijd in Brunssum waren wij aan elkaar gewaagd. Yunis begon in slotfase steeds te versnellen, maar ik merkte dat dit hem opbrak. Ik heb bewust de kat uit de boom gekeken”, zei Maas, nadat hij in een geweldige eindsprint de finishboog passeerde en Stitan uiteindelijk 18 seconden voorbleef. Die liet weten dat hij na ‘slechts drie uurtjes nachtrust niet bij machte was Maas in de slotfase de baas te blijven’. Dat neemt niet weg dat de 29-jarige baanatleet met een beste tijd van 1.52 minuten op de 800 meter heel wat in zijn mars heeft.

,,Ik hoop dat de vorm zo blijft, want op mijn leeftijd kan het zomaar anders uitpakken”, zei Maas. ,,Dit seizoen probeer ik aan diverse wedstrijden in de omgeving mee te doen, onder andere aan het West-Brabant Loopcircuit en wedstrijden in Midden-Brabant.” Vertrouwd trainer De Neijs, met wie Maas een sterke band heeft opgebouwd sinds zijn moeder op jonge leeftijd overleed, vult aan: ,,Zaterdag gaan we nog even pieken in Oosterhout en dan beginnen we aan een rustige periode, om er vervolgens in Rijsbergen weer te staan.”

Bij de vrouwen zegevierde Marjon van Oudenaarden-van der Wansem in 40.24 minuten in de eerste wedstrijd van het loopcircuit, nadat Halderberge was afgelast.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.