Verslag Quikrun (BNdeStem)

a148717155i0005_max1024x

Erwin Poldervaart uit Spijkenisse finishte zondagochtend op de atletiekbaan van THOR als snelste atleet op de Quikrun over 10 kilometer.

De senioratleet van Spark voerde vanaf het startschot het veld aan. Aanvankelijk met Ricardo Sint Nicolaas (AV Flakkee) in zijn kielzog maar die kon zijn iets snellere concurrent na een kilometer of vier niet meer bijbenen. Bij de doorkomst halverwege op Sportpark Vierhoeven lag Poldervaart een meter of 25 voor. Hij won de Quikrun uiteindelijk in 32.32 minuten en stelde met zijn overwinning tevens de eerste plaats in het RunningCenter Loopcircuit veilig. Poldervaart liep tot nu toe alle wedstrijden en boekte in Roosendaal zijn derde zege: ,,Vorige week in Welberg was het drukkend warm, vandaag waren de omstandigheden prima. Wind tegen, bochten en een stuk onverhard pad werkten niet mee voor een scherpe tijd maar ik ben niet ontevreden.” Het parcoursrecord van Jeroen van Damme, 31.15 minuten, blijft overeind. Van Damme was als toeschouwer aanwezig. Vanwege diverse blessures is hij nog niet wedstrijdfit.

Ricardo Sint Nicolaas bleef de snelste achtervolger. Hij had een halve minuut meer nodig. Master Toon Heeren (Achilles LTV) wist in de slotfase Roel van Nes (AV Standdaarbuiten), die hem gaandeweg was gepasseerd, terug te pakken. ,,Toch niet slecht voor een Abraham”, reageerde de nog altijd heel goed presterende atleet uit Sint Willebrord. Na Van Nes kwam categoriegenoot Richard van Oosterhout (AVR’90) ‘eindelijk weer eens onder de 35 minuten’ binnen. De jonge Mees van de Pas van THOR meende zijn persoonlijk record (34.50) te hebben aangescherpt. De twintigjarige atleet koos twee jaar geleden hardlopen boven hockey. Van de Pas traint zes keer in de week bij THOR onder Jac Wouters en maakt flink progressie.

Bij de vrouwen hield Ingrid van Baal de eer van THOR hoog. Was het halverwege de strijd nog Tamara Kuijlen die als eerste vrouw doorkwam, kort daarna ging Van Baal haar voorbij. ,,Ik kon vrij ontspannen verder lopen, samen met Marlon Deijkers”, zei de winnares. Ook tweede vrouw Yvonne Boot (AVR’90) wist Kuijlen te passeren. Kuijlen gaat nog wel aan kop in het klassement maar met nog drie wedstrijden te gaan is het spannend. De volgende wedstrijd is in Steenbergen, daarna volgt Rondje Seppe en de slotwedstrijd is bij AVR’90 in Rucphen.

De Quikrun over 5 kilometer ten bate van Stichting Paul werd in 18.15 minuten gewonnen door François van Dijke uit Bergen op Zoo

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.