Toptijd Elizeba Cherono

ae700302-88f5-4c44-8b6d-78b4a20b82e1_thumb840

 

De Roosendaalse atlete Elizeba Cherono heeft afgelopen zondag in Australië een prachtig debuut gemaakt op de hele marathon. De huidige sportvrouw van Roosendaal liep in de Gold Coast Airport Marathon naar een vierde plaats met een tijd van 2 uur 29 minuten en 7 seconden. Nadat ze in het recente verleden al bewezen had goed te zijn op de 10 kilometer, het Europees Kampioenschap Cross en ook de halve marathon van Berlijn op haar naam schreef werd het tijd voor een volgende stap: de klassieke marathonafstand van 42 kilometer.

Om te wennen aan de marathonafstand werd gekozen voor een marathon aan de andere kant van de wereld met een vlak parcours langs de surf stranden van de Gold Coast in Australië waar bovendien de weersomstandigheden vaak gunstig zijn door het milde klimaat. Dus toen Roosendaal afgelopen week massaal meedeed aan de eigen Halve Marathon vertrok Cherono met haar partner Menno Franken naar de oostkust van Australië om het op te nemen tegen wereldtoppers uit Ethiopië en Japan.

Na de start ‘s morgens iets na zeven uur liep ‘Chero’ elke vijf kilometer tijdens haar race in een vrijwel vlak tempo rond de 17.30 minuut. Na de dertigste kilometer werd het echt zwaar toen ze een bloedblaar op haar voet kapotliep en de energie richting de finish langzaam opraakte. Maar ze heeft het gered. Haar eindtijd betekent bovendien de snelste debuutmarathon van een Nederlandse loopster.

Dit debuut brengt haar weer stappen dichter bij haar doel: deelname aan de Olympische marathon van Tokyo in 2020

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.