Sterk optreden van thor leden (krantenartikle BNdeStem)

a121798970i0018_320x

Niet echt fit, maar toch de beste

Als vreemde eend in de Pagnevaartvijver wist Björn Koreman gisteren buiten zijn eigen regio de negentiende editie van de Pagnevaartcross van AVO’83 in Hoeven op zijn naam te schrijven.

De senioratleet uit Geertruidenberg, uitkomend voor Leiden Atletiek, finishte in Hoeven met een straatlengte voorsprong op zijn snelste categoriegenoten Mitchell Franken (Spado) en Mels Lambregts (THOR).

Een opvallende prestatie voor de pupil van de bekende trainer Bram Wassenaar, want topfit was Koreman bepaald niet. “Ik ben behoorlijk verkouden en heb tot vanochtend getwijfeld of ik wel zou deelnemen. Met een 31ste plaats vorige week in Soest ging het al niet best. Het feit dat bij de Pagnevaartcross een aantal goede lopers zou starten, deed me besluiten toch mee te doen.”

Koreman koos ervoor om de cross over 10 kilometer heel rustig op te bouwen, maar dat pakte toch anders uit. Al in de eerste van de vijf ronden bouwde hij een behoorlijke voorsprong op. “Het ging in het begin te langzaam en ik besloot al vrij snel het tempo op te voeren.”

Die aanpak maakte het gat op snelste achtervolger Mitchell Franken uit Halsteren gaandeweg enkele honderden meters groter. In 33.45 minuten zat de klus op het afwisselende bosparcours erop voor de overtuigende winnaar. Koreman stapte onlangs van Tilburg Road Runners over naar Leiden Atletiek. Een bewuste keuze.

“De manier waarop ik trainde pakte, fysiek vaak niet goed uit. Bij Leiden Atletiek trainen heel goede atleten en ik hoop dat de aanpak van Wassenaar beter bij mij past. Ik hoef maar één keer in de week naar Leiden om te trainen, verder volg ik een schema”, aldus Koreman, die nog regelmatig zal ik bij TRR lopen. “In februari kom ik met een landelijk team uit op het EK clubteams in Portugal. De Pagnevaartcross en de Spiridoncross vormen een prima voorbereiding.”

Helemaal vreemd in atletiekregio West-Brabant was Koreman ook weer niet. Bij de Brabantse Wal Marathon in Hoogerheide schreef hij al eens een kortere afstand op zijn naam. Hij werkt nu toe naar het baanseizoen, waarin hij streeft naar een tijd onder de 14.30 minuten op de 5 kilometer.

Maatje te klein

Hoewel de jonge Mitchell Franken duidelijk een maatje te klein was voor zijn snelle voorganger, toonde de Halsterse Spado-atleet zich niet ontevreden. “Op dit parcours is het vooral proberen in je ritme te blijven. Dat lukte prima, al was deze cross vooral een wedstrijd tegen mezelf. Toch kon ik op het laatst zelfs nog versnellen. En nu op naar de Achillescross en de Mastbosscross.”

Sterkste master 35 Eltjo van Mechelen (THOR) wist in de slotfase Mels Lambregts (THOR) nog te passeren. Roel van Nes (AV Standdaarbuiten) pakte de meeste punten voor de ARWB-competitie op de cross over 8000 meter.

Snelste vrouw Marijke van Schil bewees dat ze progressie maakt sinds ze zowel bij Spado als ESAK traint. Op het glooiende, maar goed te belopen parcours was de crossliefhebster in haar element. Yvonne Boot van AVR’90 zat haar voor haar thuispubliek nog flink op de hielen. Florence van Rijsbergen (THOR) won bij de V45.

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.