Rennen voor een appel en ranja (Artikel BNdeStem)

a146267001i0004_max1024x

DE 15-KILOMETERLOPERS RENNEN DOOR DE GROENE HOEVENSE POLDERS. DE WINST GING MEE NAAR MIDDELBURG. PETER VAN TRIJEN/PIX4PROFS

Meer dan vierhonderd sportievelingen zetten traditiegetrouw op de derde dinsdagavond in augustus hun beste beentje voor in de Hoevense polderloop. Beloning is een glaasje ranja, een appel en een vaantje en omdat het de 36ste editie was, dit jaar ook een rugtasje.

De wisseltrofee op de langste afstand 15 kilometer gaat mee naar het Zeeuwse Middelburg. Erwin Harmes van Conzalez Runningteam kwam met een straatlengte voorsprong na 46.37 door de finish aan de Brede Balrouw. Harmes bereidt zich nu al voor op de kustmarathon komend najaar en legt momenteel 180 kilometer per week af.

Had de snelle Zeeuw vorig jaar in Hoeven flink concurrentie van winnaar Jeroen van Damme, deze keer bleef hij het achtervolgend groepje met Toon Heeren (Achilles LTV), Barry van Beers (AVO’83) en Richard van Oosterhout (AVR’90) dik drie minuten voor. Bij de vrouwen finishte Elke Wouters uit Breda na een climaxloop enkele minuten voor snelste achtervolgster Yvonne Boot (AVR’90). Anouk Kerstens (Olympia Halsteren) werd prima derde en was een minuut sneller dan vorig jaar. Mees van de Pas (THOR) toog na tien kilometer in 33.20 minuten als eerste naar de bekertjes ranja. Hij had in de slotfase een gat geslagen op de uit Eritrea afkomstige atleet Negassi Tewelde, die in Etten-Leur woont. Tewelde traint onder Dick Ringelberg bij Achilles en loopt de 10 km doorgaans in de 34 minuten.

Amber Bongertman uit Roosendaal won bij de vrouwen in een prima tijd van 38.31 minuten. De succesvolle jonge langeafstandsloopster verdedigde haar titel in Hoeven met succes en liep een persoonlijk record. Komend weekend gaat Bongertman in Zeeland meedoen aan een hardloopdriedaagse, net als winnaar Harmes. In september komt ze in Stockholm uit op de halve marathon.

Voor Mels Lambregts (THOR) was het ‘genieten’ in de polderloop over 6 km. De Roosendaalse atleet is met een groep vrienden op vakantie geweest in Zuid-Frankrijk en heeft daar ook veel gefietst. Die variatie en ongedwongenheid zijn Lambregts goed bevallen, gezien zijn winnende tijd van 18.27 minuten. Kees Lazeroms (Achilles) finishte tweede in 20.29, gevolgd door trainingsmakker Jeffrey Faes in 20.44. José van der Linden (Achilles) was de snelste vrouw in 25.20, zij bleef Birgit Voorn (RREL) een halve minuut voor. Voorn was, net als de winnares, niet ontevreden over ‘de nul-meting zo vlak na haar vakantie’. Een welverdiend vaantje veroverde junior Anith Zoerd uit Katwijk op de 4 kilometer met een tijd van 16.35. Aron Verrecas uit Rucphen won de kidsrun.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.