Nu geen kramp Scheurwater (BndeStem 170626)

Twee jaar geleden had Ruben Scheurwater krampen, nu wint hij de halve van Roosendaal ROOSENDAAL

RUBEN SCHEURWATER IS OP WEG NAAR DE ZEGE IN DE HALVE MARATHON VAN ROOSENDAAL. DE DORDTENAAR BLEEF GISTEREN DE BELG STEFAN VAN DEN BROEK VOOR. ,,EIGENLIJK WAS DIT GEEN WEDSTRIJD VOOR MIJ”, ZEI DE WINNAAR NA AFLOOP.
Huub Maas uit Etten-Leur is snelste master 45 in Roosendaal.

Hij wilde de halve marathon in één uur en tien minuten lopen, ging weg voor die eindtijd en handhaafde zijn eigen tempo van achttien kilometer gemiddeld per uur. Dordtenaar Ruben Scheurwater wist zo de snel gestarte Belgische atleet Stefan Van Den Broek na een kilometer of negen te passeren en achter zich te laten. Moest Scheurwater twee jaar geleden vanwege kramp in de slotfase het onderspit delven, deze keer bleef hij ook Huub Maas voor. Kortom: een verdiende overwinning voor de atleet die van Parthenon overstapte naar Leiden Atletiek. De halve marathon is een afstand die Scheurwater (master 35) goed ligt. Zijn snelste liep hij in 1.05.43: ,,Eigenlijk was dit vandaag dan ook geen wedstrijd voor mij, er zitten nog twee tempo’s boven mijn prestatie. Ik heb op souplesse gewonnen”, vertelt Scheurwater, in het dagelijks leven boomverzorger bij gemeente Dordrecht. Hij bleef Stefan Van Den Broek bijna een minuut voor. Van den Broek is gespecialiseerd in de lange afstand en het veldlopen. Hij nam eenmaal deel aan de wereldkampioenschappen veldlopen en werd ook viermaal Belgisch kampioen.

Maximaal haalbare

Beiden waren een maatje te groot voor eerste master 45, Huub Maas uit Etten-Leur. Maas (THOR) toonde zich na afloop toch tevreden: ,,Zowel Scheurwater als Van Den Broek zijn te sterk voor mij. Scheurwater is net terug van een hoogtestage in Kenia, dat zegt genoeg. Mijn prestatie van vandaag (1.13.43) is momenteel het maximaal haalbare. Ik moest de derde plek consolideren en heb daarbij kunnen genieten van reacties uit het publiek. De omstandigheden waren prima. Ooit heb ik de halve een minuut of zes sneller gelopen, maar op een gegeven moment worden de tijden minder. Ik heb dat geaccepteerd en vind tegenwoordig plezier en sfeer heel belangrijk.” Zo denkt ook categoriegenoot Dennis Klasen (THOR) erover, die in de jaren negentig driemaal in Roosendaal won en tweemaal tweede werd. ,,Dit is voor mij een thuiswedstrijd waar ik heel graag bij ben. Na een winter met blessures ben ik weer pas een paar maanden aan het lopen. Na slechts een paar wedstrijden over 10 kilometer wist ik dat een halve marathon zwaar zou zijn. Ik heb het tempo aangepast en op zich ging het vrij soepel”, aldus Klasen.

Haaswissel

Snelste vrouw op de Cloetta halve marathon van THOR was Els van Hooijdonck uit Essen, gevolgd door de jonge Roosendaalse atlete Amber Bongertman van Road Runners Rucphen.

Winnares overall (1.27.41) Van Hooijdonck (ESAK) liep samen met haar trainingsmaat voor marathons Marc Tampère. ,,Na zestien kilometer kreeg hij klop en werd ik zijn haas in plaats van omgekeerd.” Na de zware Brabantse Wal Marathon – die de Essense huismoeder ook op haar naam schreef – en daarna nog een drietal wedstrijden in België, twijfelde Van Hooijdonck over haar deelname in Roosendaal. ,,Mijn trainer zou het verboden hebben maar die is met vakantie.” Ambert Bongertman (Achilles) finishte tweede in 1.30.51 en was hier heel blij mee: ,,Vooral de leuke sfeer voor thuispubliek en het samenlopen met een sportcoach uit Hulst droegen bij aan het succes.”

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.