Huub Maas wint 10KM Haagse Beemdenloop (artikel BNdeStem)

Jeroen Maas opende gisteren de Bredase sportzomer en won de warme 28e editie van de Haagse Beemdenloop. De loper van Sprint deed het op zijn gemak. Tegenstand op de 15 kilometer had hij slechts van de brandende zon. Huub Maas, de THOR-atleet uit Etten-Leur, won eerder de 10 kilometer.

,,Alleen in de derde en laatste ronde heb ik wat extra gas gegeven. Anders was ik boven de 52 minuten uitgekomen en dat vond ik te gortig. Het ging soepel. Omdat ik de anderen te langzaam vond gaan, ben ik solo doorgelopen. Tijden tellen niet met deze omstandigheden”, aldus Jeroen Maas. Opvallend soepel liep de winnares op deze langste afstand. De 28-jarige Femke Kastelein, een voormalig korfbalspeelster, liep al als zesde over de streep. De Woerdense bleef wel in de buurt van haar eigen persoonlijk record.

Eerder op de dag was de 10 kilometer al gewonnen door Huub Maas. De atleet van THOR was duidelijk sterker dan de rest van het deelnemersveld. ,,Het is goed dat ze de wedstrijd vervroegd hebben”, sprak de man uit Etten-Leur. ,,Nu zijn we op tijd om naar de tijdrit van Dumoulin te gaan kijken”, zei allround sportliefhebber Maas.

Elke Wouters van Sprint werd winnares bij de vrouwen. Na 42.29 minuten zat de race erop voor de advocate uit Breda.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.