Deelnemersverslag Nieuwjaarswandeltocht

Hieronder een verslag van gewaardeerd wandelaarster Danyell van onze Nieuwjaarswandeltocht. Danyell neemt met regelmaat deel aan Thor wandeltochten.
Voor meer verslagen van wandeltochten: www.danyell.nl

Allereerst voor alle lezers van de verhalen op m’n website een heel goed 2017 toegewenst!
Dat het maar een heel mooi jaar mag worden.

En als eerste tocht van 2017 stond op Nieuwjaarsdag natuurlijk de Nieuwjaarsloop van Thor in Roosendaal op het programma. Terwijl bijna heel Nederland in de vroege ochtend nog op bed ligt, al dan niet een kater wegslapend, vertrek ik rond half acht richting Roosendaal. Onnodig te zeggen dat het héél erg rustig op weg is!

Als ik zo ongeveer kwart voor negen bij Thor arriveer, zie ik net de eerste wandelaars op pad gaan. Mochten ze dit keer dus blijkbaar een ietsje eerder weg. Volgens mij werd er in voorgaande jaren strikt de hand gehouden aan de vertrektijd van negen uur! Maar goed, mij maakt het niet uit, ik vertrek zelf toch altijd later dan de “grote” meute. Zo groot is die meute op Nieuwjaarsdag nou ook weer niet, maar toch is het altijd gezellig druk bij Thor.

Best veel bekenden in het startbureau, ik zie Rob, Rolf, Bertus, Sandra en Annette en ook Peter en Linda zijn aanwezig. Natuurlijk worden er de nodige nieuwjaarswensen uitgewisseld en ik wens ook de dames en heren achter de starttafel een gelukkig 2017. Nadat ik ben ingeschreven haal ik de routes op, zoals gewoonlijk kan je drie lussen van 10, 8 en 5 km lopen. Na iedere lus kom je terug in het startbureau en zo kan je dus zelf bepalen hoe lang je de tocht maakt.

Ik vertrek in ieder geval voor de lus van 10 km. Dat is jarenlang een compleet modderballet geweest, zodat ik zelfs m’n hoge schoenen aantrok, maar verleden jaar was er een nieuwe route gekomen en die was nagenoeg modderloos. Ik heb erop gegokt dat er dit jaar dezelfde route zou zijn en ben op m’n gewone schoenen gestart. En zie, ik heb goed gegokt! Geen, of nagenoeg geen modder dit jaar!

Wel jammer dat het de hele dag erg grijs is geweest, somber en door de stevige wind ook nog eens behoorlijk koud. Ik vond het eerlijk gezegd ook allemaal niet zo fotogeniek, voor mijn doen heb ik vrij weinig foto’s gemaakt. Wel heb ik heerlijk gelopen en er ook een redelijk tempo in gehad (waarbij weinig foto’s maken ook helpt natuurlijk……), ik was na de eerste lus al binnen voor de wedstrijd van start ging.

Toen ik na die eerste lus koffie ging drinken werd er vriendelijk gevraagd of ik een stukje taart lustte. In de gauwigheid zag ik kersenvlaai staan, met een bus slagroom ernaast en dáár kan ik toch echt geen nee tegen zeggen hoor! Tot mijn verrassing hoefde ik toch alleen de koffie te betalen, de taart was van een gulle gever. En die was heel gul, want er was ruim voldoende voor alle hardlopers èn wandelaars! Ook kwam ik nu in het startbureau de Nederbelgen Patrick en Linda tegen, dus werden er wederom nieuwjaarswensen uitgewisseld.

Hoewel ik best lekker liep besloot ik het toch maar bij 15 km te houden en ging dus nog even het lusje van de 5 km doen. De Beekwandeling werd die genoemd en we liepen inderdaad hele stukken langs het water. Wel een beetje vermoeiend, het liep allemaal tamelijk scheef af naar het water dus je liep behoorlijk schuin. Maar och, het was maar 5 kilometer en toen was ik alweer terug in het Thorhonk.

Bij het afmelden kreeg ik een consumptiebon en heb ik gezelschap van Peter en Linda nog even van een kopje koffie zitten genieten. Linda had wel de lus van 8 km ook gelopen, die bleek een heel stuk over mooie, maar spekgladde vlonders te gaan. Goed om te weten dat ik die dus alleen maar ga lopen als het droog weer is…….. Na de koffie maakte ik aanstalten om naar huis te gaan en kwam net Rob nog tegen, die terug kwam van z’n lusje van 5 km. Nog even een “wijfie” gemaakt en toen de rit naar Rozenburg weer aangevangen. Het is weer een welbestede Nieuwjaarsdag geweest!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.