Lambregts is top in zijn Thorcross

Jubilerende Roosendaalse veldloop prooi voor talent uit eigen club

Door BEP TIELEMANS; BNdeStem

a116719042i0019_320x
Voor zijn thuispubliek op een stormbestendig crossparcours bij sportpark Vierhoeven in Roosendaal besliste Mels Lambregts de jubileumeditie van de Thorcross in zijn voordeel. Na eerst de rap gestarte Achilles-atleet Rick Lambregts (geen familie) te hebben achterhaald, bleef de THOR-atleet ook Mit- chell Franken van het Bergse Spado de baas. Beiden zijn doorgaans aan elkaar gewaagd, maar Franken kreeg het gaande de strijd zichtbaar zwaar. Toch was de Halsterenaar, vorig jaar winnaar, niet ontevreden over zijn eerste race sinds enige tijd. “Vanwege mijn studie heb ik weinig wedstrijden gelopen. Ik kom nog te kort om diep te kunnen gaan. Je moet in een crosscompetitie groeien en ik verwacht nog een paar lopen nodig te hebben. Met het tempo zit het wel goed. Daarom kies ik bij het nationaal circuit voor de korte cross”, aldus Franken, die 25 seconden na de winnaar als tweede finishte.
Mels Lambregts wist zijn krachten goed te verdelen en had zelfs op het laatst nog wat over. In plaats van in de slotfase rechtsaf te slaan richting de finish liep hij een stukje rechtdoor. “Ik dacht dat er op het laatst nog een lus over het veld gemaakt moest worden, maar ik vergiste me.” Lambregts maakte zo een prima start van de ARWB crosscompetitie. De twintigjarige Roosendaler sloot onlangs het wegseizoen succesvol af. Zijn naamgenoot uit Etten-Leur kwam uiteindelijk derde binnen.
Een opvallend sterk optreden in de Thorcross over 7850 meter kwam van beste master Eltjo van Mechelen van het organiserende THOR. Met grote passen hield hij stand in vierde positie. Na de mooie, maar pittige Maresiacross paste de thuiswedstrijd prima in zijn voorbereiding op het NK voor politiemensen in Apeldoorn op 23 december. Van Mechelen wil ook in actie komen op het NK cross in maart 2017.
Roel van Nes (AV Standdaarbuiten) won bij de masters 45.
Bij de juniorencross over 3950 meter bleef Rik Derks (Groene Ster) eerstejaars B-junior Stan de Deugd (Spado) slechts twee seconden voor. Derks: “Bij het inlopen viel het parcours me mee, maar de wedstrijd zelf viel tegen. Twee keer een flinke heuvel met zand oplopen, en dan nog die storm langs het voetbalveld.”
Bij de Thorcross voor vrouwen en masters 35 over 5250 meter voerde de Rijsbergse Paddy Herijgers van DJA Zundert vanaf de start het veld aan en ze won overall. Herijgers startte rustig en bolde lekker uit. “In het begin liep ik even in gezelschap van een snelle juniore (winnares Lotte Bakx van THOR, red.) maar eigenlijk ontbrak er concurrentie.” Herijgers heeft naast de Warandeloop, Spadocross en Soest ook een halve marathon en het NK 10 kilometer in Schoorl op haar programma. Daarna mikt ze op de hele Marathon Rotterdam. Annelies Postema (THOR) eindigde tweede, door Yvonne Boot (AVR’90). José van der Linden (Achilles) bleef op de 3950 meter de nog altijd sterke ‘Fast Flo’ Florence van Rijsbergen (THOR) tien seconden voor.

Alle uitslagen zijn te vinden op Uitslagen.nl: Uitslagen THOR-cross

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.