Loopgroepen

Recreatieve loopgroepen arsv THOR

Alle loopgroepen binnen de afdeling zijn niveau – groepen. Dat houdt in dat op basis van een bepaald basis-tempo wordt getraind. Door deze indeling te hanteren en daar de trainingen op af te stemmen wordt voorkomen dat “onder- of over -” getraind wordt, waardoor minder plezier in het lopen ontstaat of blessures.

Lopers en loopsters kunnen kiezen uit een drietal vormen van recreatief lopen:

Recreatief lopen met het accent op prestatie

Recreatief lopen met het accent op recreatie

Recreatief lopen met het accent op herstel

Het staat lopers en loopsters bij aanvang van elke training vrij om te kiezen met welke groep zij mee gaan trainen. Voel je je eens een keer wat minder dan kun je met een “lagere” groep meegaan en wil je eens wat extra neerzetten dan ga je met een “hogere” groep mee. Kortom “Voor elk wat wils”.

Evenzo is ieder lid vrij om te bepalen hoe vaak men per week wil trainen. Van trainingsverplichtingen is dus geen sprake. Wel is het zo dat, wil je de lichamelijke conditie opbouwen of onderhouden, regelmatig trainen een must is!

Voor bijzondere lopen zoals bv. marathons worden binnen de afdeling vaak aparte loopgroepen gevormd die naast de wekelijkse trainingen extra trainen met behulp van korte en langere duurlopen.

Aan het begin van het jaar organiseert onze afdeling vaak een OPSTARTCURSUS HARDLOPEN. Deze cursus is bedoeld voor die mensen die belangstelling hebben voor de recreatieve loopsport en daarin nog geen ervaring hebben en wier loopconditie 0 is. Heb je daar belangstelling voor? Mail dan naar opstartcursus@thor-roosendaal.nl. Wij plaatsen je dan op een wachtlijst en zenden je tijdig voor aanvang informatie toe.

Recreatief lopen met het accent op prestatie

Deze loopgroepen beoefenen de loopsport op recreatieve basis maar leggen daarbij het accent op het regelmatig deelnemen aan wedstrijden dus op het neerzetten van sportieve prestaties. Hierbij kan gedacht worden aan wegatletiek – wedstrijden van 5 of 10 km, 5 of 10 Engelse Mijl, halve marathons als ook marathons, maar ook aan veldcrossen in de winterperiode. Via verantwoorde trainingsschema’s wordt vaak toe getraind naar bepaalde wedstrijden zoals b.v. de 10 km en Halve Marathon van Roosendaal of van Etten-Leur.

Het spreekt voor zich dat de trainingen steeds onder verantwoordelijkheid van gediplomeerde trainers en trainsters plaatsvinden.

De afdeling kent twee loopgroepen voor deze categorie, te weten de A- en de B-groep.

Recreatief lopen met het accent op recreatie

Deze loopgroepen beoefenen de loopsport op recreatieve basis maar leggen daarbij het accent op het recreatieve karakter. Hierbij moet gedacht worden aan het gezellig met elkaar lopen om het lichaam in goede conditie te houden.

De afdeling kent voor deze categorie twee loopgroepen, te weten de C- en de D-groep.

Recreatief lopen met het accent op herstel

Deze loopgroep beoefent de loopsport op recreatieve basis maar het accent ligt op herstel. De groep is dan ook bedoeld voor beginnende lopers en voor lopers die na onderbreking door ziekte of blessures weer terug willen komen op hun oude niveau. Deze groep wordt ook aanbevolen als je maar één keer per week wilt of kunt trainen.

De E-groep is de groep voor deze categorie.

Wil je weten op welke dagen en tijden er getraind kan worden, klik dan op: Trainingstijden.

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.