TIPS: Niet-aanklikbare foto’s / images

Af en toe zien we op de website foto’s (of images, plaatjes, logo’s, tekeningen etc. etc.) die aanklikbaar zijn. Dit kan leiden tot een verkeerd verwachtingspatroon bij de bezoeker van de website. Deze kan namelijk denken dat de foto aanklikbaar is, en dat door er op te klikken een andere pagina te zien krijgt. Niets is minder waar, de gebruiker wordt dan meegenomen naar een pagina waar alléén de foto op staat.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe het niet en wel moet. De duim omhoog toont hoe het wel moet, en de duim omlaag toont hoe het niet moet:

 

thumbsdownThumbs UP!!!!

 

Als je met de muis over de duim omlaag gaat, dan zie je dat het pijltje een handje wordt. Dit nodigt de bezoeker uit om op de image te klikken. Als je op de image klikt, dan zie je dat er een lelijke pagina wordt geopend, die niet Thor gerelateerd lijkt. De bezoeker moet vervolgens met de “terug” knop terug naar de website. Dit proberen we te voorkomen met plaatjes die niet-aanklikbaar zijn. Kijk maar eens wat er gebeurt met de duim omhoog. Het pijltje blijft een pijltje en er gebeurt niets als je op de duim omhoog klikt.

Alt-Tekst staat hierAls je media hebt toegevoegd, dan kun je na het selecteren van de foto details wijzigen. Dit kan aan de rechterkant van het scherm.

Boven de “WEERGAVE-INSTELLINGEN BIJLAGEN” staat op de website nog een stuk media categories, maar die heb ik hier voor de duidelijk niet in het plaatje meegenomen.

Om er voor te zorgen dat er géén link aan een foto wordt gekoppeld, moet je aan de onderkant van de details kiezen bij “Link naar” voor de keuze “Geen”. Als je dat doet, dan zal er géén link bij de foto worden gemaakt.

Meer is het niet!

Eenmaal gewijzigd naar “Geen” wordt deze keuze onthouden door je browser en dan staat de optie voortaan goed.

 

 

Als je een foto hebt toegevoegd, die wél een link bevat, dan kun je dat achteraf eenvoudig wijzigen. Als je de foto selecteert, dan verschijnt daarboven de volgende keuze balk:

editorimageopties

Klik op het potloodje en op het scherm dat dan verschijnt, wordt ook de mogelijkheid getoond om “Link naar” te wijzigen naar “Geen”.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.