Jeugd: Algemeen

Jeugdatletiek bij atletiekvereniging THOR

Met atletiek kun je al op jonge leeftijd beginnen! Voor kinderen die houden van rennen, springen, gooien en lekker bewegen is atletiek de ideale sport.

De jongste kinderen die op dit moment als lid kunnen worden aangemeld zijn geboren in 2014. De jeugdafdeling van THOR loopt tot 16 jaar, waarbij de kinderen verdeeld worden over verschillende leeftijdscategorieën.

Tot de leeftijd van 16 jaar wordt met name aandacht besteed aan de algemeen atletische vaardigheden die op een speelse manier worden aangeleerd. Het betreft voornamelijk het uitbouwen van de grondmotorische eigenschappen: uithouding, snelheid, kracht, coördinatie en lenigheid. Door gevarieerde oefenstof wordt het lopen, springen en werpen op een natuurlijke wijze verder uitgebouwd. Hierin proberen we per ontwikkelfase van een kind zoveel mogelijk maatwerk te leveren.

Naast training op de atletiekbaan van THOR in de zomermaanden, is er in de winter training in de zaal en in het bos (Landgoed Visdonk). Alle trainingen zijn even essentieel voor de ontwikkeling van de atleet en ter voorbereiding op het deelnemen aan wedstrijden. Bij de jongste categorieën zijn ook de wedstrijden erg speels van opzet en gericht op het gezamenlijk plezier beleven aan gezond en gevarieerd bewegen. Wedstrijden zijn niet verplicht, maar bieden wel een goede mogelijkheid aan de atleten om te laten zien wat ze kunnen

Dit alles is gericht op het leggen van een brede basis waar onze jeugd tot in lengte van dagen profijt van heeft, ook al zouden zij uiteindelijk kiezen voor een andere sport. De atletiek staat nog steeds te boek als: ‘De Moeder der Sporten’. Daarvoor zetten we enthousiaste, gemotiveerde en geschoolde trainers in, en bieden we een veilige omgeving.

Om nader kennis te maken met onze vereniging mag elke atleet drie proeftrainingen gratis en vrijblijvend bijwonen. Daarna kan je besluiten om het lidmaatschap aan te vragen. Het digitale inschrijfformulier kan je op de volgende pagina vinden: inschrijfformulier.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over de jeugdatletiek of wil je een keer meetrainen, dan kun je contact opnemen met:

Monique Snuverink jeugdcoördinator tel. 06-52895397

Trainingstijden en locaties: jeugdtrainingen

Aanvullende informatie: WEGWIJS in THOR – Jeugdeditie

Wijziging adres, mailadres, telefoonnummer etc: ledenadministratie@thor-roosendaal.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.