Competitie C/D-junioren

Vijf jeugdteams actief tijdens competitiewedstrijd in Bergen op Zoom
Zaterdag 25 juli werd in Bergen op Zoom de derde en laatste competitiewedstrijd voor de C/D-junioren gehouden. THOR was met 5 jeugdteams vertegenwoordigd. Met veel enthousiasme, inzet en plezier hebben deze jeugdatleten op de vele verschillende onderdelen zo goed mogelijk hun best gedaan. Met als resultaat vele goede prestaties. Een overzicht van de hoogtepunten:

Hoogspringen meisjes C-junioren

Hoogspringen meisjes C-junioren

Jongens C-junioren
Het team van de jongens C-junioren eindigde deze competitiewedstrijd op een verdienstelijke 3e plaats. Op het onderdeel hoogspringen eindigde Jim van Mook met een prestatie van 1,70m als 2e. Deze plaats was er ook voor Marvin Lamers bij het verspringen met een afstand van 5,34 m. Het team eindigde in het landelijk eindklassement op een 45e plaats. In totaal deden 162 teams mee.

Jongens D-junioren
Landelijk deden er 208 teams mee aan de competitie D-junioren jongens. Het THOR-team eindigde deze competitiewedstrijd op een fraaie 3e plaats en in landelijk eindklassement op een mooie 56e plaats. De prestaties die het meest in het oog springen waren de prestaties van Ernson van den Bos op de 1000m (1e, 3:02,43) en het speerwerpen (2e, 23,52 m).

4x80m estafette meisjes C-junioren

4x80m estafette meisjes C-junioren

Meisjes C-junioren
Door het grote aantal meisjes C-junioren dat aan de competitie mee wil doen kon THOR 2 teams afvaardigen. Door de hoge klassering bij de vorige competitiewedstrijd waren er hooggespannen verwachtingen voor deze wedstrijd. Maar de meisjes lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. Alhoewel, bij de estafette was er klein misverstand waardoor beide teams de estafette moesten overlopen. Het totaal van de prestaties was zo goed dat team 1 op een welverdiende 1e plaats eindigde en team 2 op een goede 6e plaats. In het landelijke eindklassement (184 teams) eindigde team 1 op een zeer fraaie 28e plaats en team 2 op een 107e plaats. Met 3 eerste plaatsen (80m – 10,87 s, ver – 4,93m, speer – 31,83 m) verdiende Amy Hasselton veel punten. Sem Rijnders werd 1e bij het hoogspringen met een sprong over 1,45m en Meike Lambregts eindigde op een 2e plaats bij het kogelstoten met een afstand van 8,30 m.

60m horden meisjes D-junioren

60m horden meisjes D-junioren

Meisjes D-junioren
Ook de meisjes D-junioren van THOR waren goed op dreef deze competitiewedstrijd. Eva van Mook werd 1e bij zowel het hoogspringen (1,40 m) als het verspringen (4,25 m). Marit van der Klugt ging als een gazelle over de 60m horden en werd 2e in een tijd van 11,59 s. Lotte Uijtdewilligen was de snelste bij de 60m sprint en finishte in een tijd van 8,78 s. Met de prestaties van het totale team eindigde de D-meisjes deze competitiewedstrijd op een prima 2e plaats. In het landelijk eindklassement eindigde ze als 63e (205 teams).

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.