Gym: Activiteiten

50PLUS FITdag 5 oktober 2019

Informatie 50PLUS FITdag
Inschrijfformulier FITdag

 

Vrijdagavond 19 januari

De feestdagen met de daarbij behorende te veel en te lekkere diners net achter ons, stond 19 januari de jaarlijkse eetdate gepland van ons gymclubje. Deze keer had het nogal wat voeten in aarde maar uiteindelijk kwamen we dan toch tot een keuze van restaurant. In het kader van de Reclamewet zal ik het houden op ‘ een restaurant aan de rand van Roosendaal met een pauw in de tuin die Jeroen heet.’
Maar vooruitlopend op het verslag van de avond geef ik jullie eerst nog even wat inside information over de gang van zaken binnen ons gymclubje. Elk jaar bij het jaarlijkse etentje wordt er namelijk door onze trainer Marcel een beker uitgereikt voor de fanatiekste, trouwste, leukste, knapste, of wat voor argument dan ook, deelnemer van het jaar. Jullie begrijpen dat hij hierdoor het fanatisme in eenieder van ons naar boven haalt. Omdat dit mijn eerste jaar lidmaatschap is wist ik niet wat ik mij hierbij voor moest stellen. In mijn gedachten zag ik het formaat voetbalbokaal en was al een plank in mijn vitrinekast hiervoor aan het vrijmaken. Je weet maar nooit! En dus gisteren was het zover, onze jaarlijkse eetdate. Een bus afhuren voor 13 personen ging ons net te ver dus iedereen toog op eigen gelegenheid naar het restaurant. Om jullie Facebook taferelen te besparen kan ik met recht zeggen dat iedereen heerlijk gegeten heeft en de ambiance helemaal goed was. Tot het moment suprême ! Want tussen de gangen door hield Marcel namelijk nog een korte speech en kondigde hij aan dat er dit jaar geen beker-uitreiking zou plaatsvinden !!!!! WOW…dit had niemand aan zien komen, deze kwam wel even bij iedereen binnen. En nog eens hard ook! De teleurstelling kon je op dat moment van ieders gezicht aflezen want waar hadden we dan elke week ons voor afgetobd ? Dat wij voor onze broodnodige lichaamsbeweging oftewel onze eigen gezondheid, ons door Marcel elke maandagavond af laten matten, daar ging iedereen op dat moment even gemakshalve aan voorbij. Want waarom wilden we allemaal vooraan in de rij tijdens de powerwalk? Juist ja….voor die beker. Waarom kwam het letterlijk tot valpartijen tijdens het basketballen ?Juist ja…. voor die beker.
En nu werd deze beker zomaar even ons door de neus geboord?
Maar gelukkig, toen de ophef over deze mededeling verstomde, nam Marcel opnieuw het woord en beloofde ons met de hand op het hart dat het dit jaar in een ander jasje zou worden gegoten en deze ‘verrassing’ iemand van ons op het eind van het seizoen stond te wachten. Prompt kreeg ik een visioen van mij wuivend in een open auto of nog mooier, een huldiging op het bordes van het oude stadhuis.
Maar gelukkig was door Marcel’s nieuwe belofte de avond weer gered en was het weer gezelligheid ten top.
Echter, aan alle goeds komt een einde dus ook aan onze jaarlijkse eetdate. Na een zeer geslaagde avond gingen wij allemaal rond half 11 weer huiswaarts….. dromend, speculerend en bovenal enorm strijdlustig.
Verdomd, het was hem weer gelukt!!                                                          door: Hedvige volllaard

 

Nawoord van de trainer: Als trotse trainer van deze groep mensen waarvan het merendeel al meer dan 10 jaar lid is, (sommige al meer dan 15 jaar) kan ik alleen maar hulde brengen aan deze groep mensen. Zij weten dat sport en gezelligheid heel goed samen kunnen, en dat sociaal contact een belangrijke plaats inneemt.
Ik blijf deze groep mensen met plezier voorzien van verantwoorde training aansluitend op ieders niveau.
Wilt U ook eens ervaren wat er gebeurd in de gymzaal op Flaviadonk???
Kom eens een paar keer meetrainen met onze gemengde groep om 20.00 uur . Gezellig én verantwoord met afwisselende training op ieders niveau!
Wij heten U welkom!!!!! groetjes Marcel Duijvesteijn.

—————-

11-10-2017 Gym Ingezonden stukje van een deelnemer aan de gymgroep van THOR op de maandagavond bij trainer Marcel Duijvesteijn.

Maandagavond 3 juni…..

Sinds 3 maanden ben ik lid van de gymclub van THOR en merkte al snel dat behalve de wekelijkse gymoefeningen er een aantal keer per jaar ook tijd was voor gezelligheid. Koffiedrinken, uit eten gaan en op de laatste les voor de zomervakantie…..jeu de boules. En nu was het dan eindelijk zover!

Mijn laatste jeu de boules ervaring was in mijn jeugd en was dus letterlijk kinderspel. Met kinderen van de camping een beetje met plastic ballen gooien, totaal niet gehinderd door maar enige kennis van regelgeving. Maar dit keer zou het anders zijn. Vooruitlopend op deze avond mailde Kees de spelregels met daarbij de opdracht ze goed te bestuderen. Oeps….dat was dus het echte werk! Aangezien ik geen inzicht had in de jeu de boules-kunde van mijn tegenstanders heb ik er toch maar een kwartiertje aan besteed. Vol goede moed en met veel zin in een gezellige avond toog ik naar de jeu de boules baan bij THOR. Nadat iedereen aanwezig was kwamen de ballen op tafel. Met triomfantelijke gezichten legden degene met de “eigen” ballen ze pal voor mijn neus. Ze nader bestuderend zag ik al snel dat deze ballen behoorlijke slijtageplekken vertoonden. Hoezo intimiderend? 

De indeling van de eerste ronde werd bepaald door het trekken van een kaart. Omdat wij met 11 personen waren nam Kees vrijwillig de joker. Eerlijk gezegd had ik gehoopt hem daardoor als joker in te kunnen zetten maar die vlieger ging niet op. Ik zou het toch op eigen kracht moeten doen. Om toch een beetje indruk te maken riep ik al op voorhand dat wellicht, misschien, dan toch, vanavond zou blijken dat er een groot talent aan mij verloren was gegaan. Gelukkig kon iedereen er om lachen want stel je toch voor….

De wedstrijd begon en eerlijk is eerlijk….ik deed het niet slecht. Door mijn thuisstudie had ik het spel redelijk snel onder de knie. Af en toe werd het touwtje van Marcel ingeschakeld om langs de ballen te leggen, want uiteindelijk ging een ieder toch stiekem voor de hoofdprijs. Er werd al druk gespeculeerd over een vaatwasser en nog mooier, een auto! Al bij al werd het een mooie, sportieve wedstrijd.

Met een koffiepauze tussendoor hadden we aardig wat rondes gespeeld totdat we meer voldaan dan moe nog een drankje gingen doen in het clubhuis. Kees had alle scores heel zorgvuldig in de computer ingevoerd en Janny werd uitgeroepen tot terechte winnaar van de wedstrijd. Ze ontving een heerlijke badset, gesponsord door onze trainer Marcel. Zelf eindigend op een mooie 5e plaats ging ik met een tevreden gevoel huiswaarts, terugkijkend op een hele gezellige avond.

En mochten jullie mij de komende tijd verdacht vaak op het THOR terrein zien rondlopen….denk dan maar dat ik zwaar aan het trainen ben voor volgend jaar. Hoezo intimiderend?

11-10-2017 thor-2

thor 3

– einde bericht –

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.