Brief van de voorzitter

Donderdag 19 maart 2020

Geachte leden,

Alle maatregelen en waarschuwingen inzake het Coronavirus lijken erg onwerkelijk en het is af en toe net of we met zijn allen in een vervelende droom zitten. Het kan toch niet waar zijn??
Vorige week waren we, mijn vrouw Ingrid en ik, nog aan het skiën in Frankrijk. Alle liften en afgesloten cabines draaiden volop en zaten vaak helemaal vol met een massa mensen. Daarnaast was het ’s avonds volop apres-ski met overvolle pubs en vaak life muziek.
Afgelopen zondagmorgen waren plotseling alle skigebieden leeg: er draaide geen enkele lift meer en de gezellige restaurantjes gingen niet eens meer open. Het gehele skigebied was veranderd in een desolate, mistroostige en onwerkelijke omgeving. Er was plotseling een totale lockdown, zoals men dat noemt. Niet te geloven toch??

Anderzijds weten we inmiddels allemaal dat dit soort maatregelen niet zo maar lichtzinnig genomen worden. We spreken tenslotte wel over een pandemie!

In Nederland is nog geen sprake van een lockdown en hopelijk is dat ook niet nodig, mits wij alle waarschuwingen ter harte nemen. Want het Coranavirus is, zoals we inmiddels weten, zeer besmettelijk.

Dit is de reden dat ook onze vereniging er niet aan kon ontkomen om effectieve maatregelen te nemen en alle trainingen en andere activiteiten stop te zetten. Het is een zeer drastische aanpak, maar in het belang van onze leden, hun families en vrienden hebben wij als hoofdbestuur deze maatregel met pijn in het hart moeten nemen. Als hoofdbestuur hebben we hiertoe een klein maar adequaat werkend crisisteam benoemd, bestaande uit twee leden, namelijk Fred Zacht en Yvonne Langen. Deze mensen verrichten momenteel fantastisch werk en doen dit in nauw overleg met het hoofdbestuur. We hopen ook dat we door deze maatregelen niet alleen het welzijn van onze leden bevorderen, maar ook maatschappelijk gezien, een bijdrage kunnen leveren om de lengte van deze lelijke crisis in te korten. Maar niemand weet nog wanneer dit is?

Wij als hoofdbestuur doen een beroep op iedereen die in ‘t Witte honk, op de baan of in groepjes in het bos traint, om dit NIET te doen. Neem je verantwoordelijkheid en volg de adviezen op in het belang van ieders gezondheid. Gelukkig zijn verreweg de meeste leden verstandig en houdt men zich aan de regels en adviezen. Overigens is er niets op tegen om individueel te trainen en zo je conditie op peil te houden, maar vanwege besmettingsgevaar niet bij THOR of op de terreinen en in de gebouwen van THOR.

Deze crisis doet ons allemaal pijn, maar we hopen door een goede samenwerking en loyaliteit naar elkaar, dit lelijke virus te overwinnen.

Voor nadere informatie of opmerkingen inzake de Coranamaatregelen, kunt u te allen tijde terecht bij Fred Zacht (06 20445156) en Yvonne Langen (06 22614077).

Blijf gezond en hopelijk tot gauw!

Willy Louwerse
Voorzitter a.r.s.v. THOR

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.