Thor in het nieuws (BNdeStem)

Samen sterk op Vierhoeven

ROOSENDAAL

De clubs op Vierhoeven willen nóg meer samen aanpakken. Bijvoorbeeld cursussen en promotiecampagnes.

De samenwerking tussen tien sportclubs op het Roosendaalse sportpark Vierhoeven gaat steeds verder. Op 19 maart ondertekenen zij een intentieverklaring waarin alle mogelijke vormen van coöperatie staan omschreven.

Dat gaat van het delen van kennis en materialen tot het samen geven van cursussen, het aanbieden van sportdagen voor de scholen en gezamenlijke promotiecampagnes gericht op senioren of mensen met een beperking.

De samenwerking bestaat al sinds 2004 toen het gebruikersplatform Vierhoeven werd opgericht “Er waren grote zorgen over de veiligheid en toegankelijkheid. Dat is allemaal verbeterd. Meer zaken zijn in die jaren opgepakt, zoals het samen maken van een legionellaplan”, zegt Rudy Weemaes, die namens atletiekvereniging THOR de kar trekt van wat nu het Overlegplatform Sportpark Vierhoeven (OPSV) heet.

Het platform heeft gezorgd voor een website, een logo, bewegwijzering en plattegronden van het sportpark bij de ingang. Maar Weemaes is ervan overtuigd dat er nog veel terrein is te winnen voor de tien clubs die deelnemen aan het platform. “Denk aan gezamenlijk inkopen, een gezamenlijk afvalcontract en het benaderen van sponsors. Al is dat laatste een lastige, omdat ieder daarin graag zijn eigen weg bewandelt.”

Voor sporters biedt de samenwerking ook voordelen. De voetballer van BSC of RBC die na een blessure terugkeert, kan bijvoorbeeld gebruikmaken van de atletiekbaan van THOR en zelfs van de kennis van de trainers daar. “De mogelijkheden zijn groot”, zegt Weemaes. “Waarom zou iedere club eigen cursussen houden voor EHBO, reanimatie of sociale hygiëne? Dat kunnen ze ook samen doen. En wat denk je wat voor aanbod we samen hebben voor speciale doelgroepen!”

De voorzitter verwacht dat het overlegplatform in de toekomst wordt omgevormd tot een beheerstichting. “Het beheer en onderhoud van velden kan zomaar door de gemeente worden afgestoten naar sportclubs. Dan is het goed om samen te onderhandelen met een bedrijf dat dit kan uitvoeren.”

Op 19 maart wordt de intentieverklaring ondertekend door vertegenwoordigers van atletiekvereniging THOR, Bekaro (rugby), Keep Fit (korfbal), Luchtscouts Seppe, Boosters (hond- en softbal), de voetbalclubs BSC en RBC, Dynamo (gymnastiek), TV Vierhoeven (tennis) en Talentencentrum Zuidwest Nederland.

Schietvereniging L’Union Fait La Force doet niet mee.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.