Verslag cheltenhamrun (BNdeStem)

STAMPERSGAT
Marianne de Kok (4) won de Cheltenhamrun bij de vrouwen, voor Els van Hooydonck (23). Bij de mannen liep Huub Maas, net als De Kok, een parcoursrecord.
Zowel bij de vrouwen als de mannen is zaterdagavond tijdens de Cheltenhamrun van het parcoursrecord gebroken. Daar zorgen THOR-atleet Huub Maas uit Etten-Leur en de Zeeuwse Marianne de Kok voor.

Voor deze enige stratenloop over 5 kilometer die deel uitmaakt van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant verscheen een sterk deelnemersveld aan de start. In de wedstrijd voor mannen verscheen het neusje van de zalm qua regionale atletiek aan de start.

Binnen een kopgroepje met Ricardo Sint Nicolaas (Flakkee), Toon Heeren (Achilles LTV), Huub Maas (THOR) en Niels Goderis (ESAK) deelde Jeroen van Damme (THOR) de eerste speldenprikjes uit. Het hoge tempo werd opgeschroefd en alleen Maas kon nog aanhaken bij Van Damme.

Scherpe bocht

Bij de doorkomst op het achtvormige parcours in het dorpscentrum van bleek al dat het parcoursrecord ging sneuvelen. Er ontstond een prachtig duel dat tot in de slotfase super spannend was. Uiteindelijk wist Etten-Leurenaar Huub Maas in een scherpe bocht zijn Roosendaalse THOR-clubgenoot Jeroen van Damme van zich af te schudden.

Maas stelde met een winnende tijd van 15.29 minuten het parcoursrecord scherper dat sinds vorig jaar op zijn eigen naam stond. “Ik ben blij dat ik een snelle motor had in Jeroen”, aldus Maas. “In de laatste lus was het alles of niets. Jeroen heeft een grote pas en dat was vooral in de bochten in mijn voordeel. Daarop pakte ik mijn winst.” Toon Heeren finishte naar volle tevredenheid ruim binnen de 16 minuten derde.

Dynamica-atlete Marianne de Kok uit Lewedorp won de aparte wedstrijd voor vrouwen overtuigend nadat zij halverwege een gat had geslagen op Els van Hooydonck (ESAK). Met een tijd tussen de 3.42 en 3.46 minuut per kilometer lag het tempo vanaf het begin hoog.

Van Hooydonck: “Ik was al blij dat ik De Kok gedurende één ronde kon volgen maar daarna ging ze echt te hard.” De Kok wilde onder de 19 minuten lopen en was dan ook ‘hartstikke tevreden’ omdat ze daar dik een halve minuut onder bleef. De Zeeuwse was dit wegseizoen al vaker van de partij in het West-Brabantse. Ze won de Halderbergeloop.

Momenteel richt De Kok zich vooral op baanwedstrijden. “In de landelijke competitie kom ik uit voor het Zeeuwse vrouwenmasterteam. Ik was op zoek naar een leuke 5 kilometerwedstrijd op de weg die goed in de voorbereiding past. Tevens is dit een mooie test voor de Ladies Run in Rotterdam volgende week.”

Na snelste master 45 Els van Hooydonck uit Essen finishte Yvonne Boot, de winnares van vorig jaar in , als derde. Zij trok in het begin op met Ingrid van Baal (THOR) maar die had de loodzware Roparun nog in de benen en moest uiteindelijk een minuut toegeven.

Een sterk optreden was er ook van Anouk Kerstens van Olympia Halsteren, die haar pr 23 seconden scherper stelde en ruim een minuut sneller bleek dan vorig jaar.

Ik ben blij dat ik een snelle motor had in Jeroen van Damme

Huub Maas, THOR-atleet

BEP TIELEMANS

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.