Thorleden in het nieuws (krantenartikel BNdeStem)

Van Damme snelste Nederlander

ROTTERDAM

Jeroen van Damme (THOR) imponeerde gisteren in de marathon van Rotterdam met een eindtijd van 2 uur 26 minuten en 18 tellen. De Roosendaalse master werd daarmee de snelste Nederlandse loper in het totaalveld.

Sterk was ook de race van zijn club- en leeftijdsgenoot Sierd Sikkema (M40) die tot 2.36,57 uur kwam. Michiel van Nispen volgde daarna en klokte 2.47,33 uur.

Robert-Jan Gras (Spiridon) bleef met 2.49,53 uur ook nog onder de grens van 2 uur 50. In totaal doken twaalf regionale atleten de fuik in binnen het tijdsbestek van drie uur.

Bij de vrouwen liep Ingrid Versteegh naar een eindtijd van 2 uur 47 minuten en 33 seconden. De 37-jarige Bredase van Sprint bevestigde daarmee haar goede winterseizoen. Versteegh scherpte er bovendien haar oude toptijd met ruim twee minuten mee aan. “Het ging eigenlijk de hele weg goed. Natuurlijk werd ook ik op het einde wat moe, maar er zijn geen echte dips ontstaan in het tempo. Voor mij waren de omstandigheden perfect. Samen met Michiel van Nispen ben ik vertrokken op een schema van 15 kilometer per uur. Met dat tempo kom je tot 2 uur 48 minuten. Dat was in het begin even pittig, maar uiteindelijk zijn we samen zelfs nog onder de geplande eindtijd gedoken.”

Achter Inge de Jong en Renée Vranken eindigde Versteegh als derde Nederlandse loopster. “Wie weet ga ik naar Amsterdam in oktober voor het NK marathon, maar voorlopig ga ik me weer richten op het lopen van trailruns in België en wellicht kies ik deze zomer nog een goede 10 kilometer.”

a86096763i0009_320x

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.