Thor in het nieuws

Huub Maas wint zware ‘Halve van Egmond’

ATLETIEK

THOR-atleet Huub Maas uit Etten-Leur trad in november toe tot de masters van 45 jaar en ouder. Aan zijn snelheid veranderde weinig, zodat hij gisteren als winnaar in deze leeftijdsgroep over de finish kwam in een winderig Egmond aan Zee.

Maas had net als de duizenden andere lopers veel last van de harde tegenwind op de eerste zeven kilometer. Op het strand werd veel geschuild, waardoor snelle tijden niet mogelijk waren. Desondanks kwam Maas tot een winnende tijd van 1.16,13 uur. De voorsprong op de concurrentie was behoorlijk, want pas na 1.27 minuten kwam nummer twee over de streep. De snelste loper uit de regio werd Rucphenaar Tom Koetsenruijter, een jonge clubgenoot van Maas, met 1.12,46 uur. Niet veel later, negen tellen om precies te zijn, kwam Colin Bekers uit Teteringen binnensprinten. Bekers (TRR) werd zesde bij de M35, maar pakte de eerste plaats in het nationale klassement.

Bij de vrouwen debuteerde Sabine van de Reijt van AV Sprint uit Breda met een vijftiende plaats in 1.27,18 uur. Amy van den Broek (Sprint) en Dyanne Verpaalen (Spiridon) volgden samen na 1.35,39 uur.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.