THOR Fit-beweegroute voor alle leeftijden

Artikel BNdeStem

Route begint bij de Wieken en eindigt op Vierhoeven ROOSENDAAL

Meer mensen in beweging krijgen, dat is wat THOR wil bereiken met de aanleg van de Fit-beweegroute in Langdonk en Kroeven.

Tussen wijkhuis De Wieken en sportpark Vierhoeven komt een Fit-beweegroute waar op een twintigtal plekken oefeningen kunnen worden gedaan. Atletiekvereniging THOR heeft hiertoe het initiatief genomen. De route eindigt bij de Fit-arena op Vierhoeven, waar het Overlegplatform van de sportclubs op dat sportpark vijf toestellen plaatst.

THOR hoopt met de route en arena meer mensen in beweging te krijgen. ,,Het is onderdeel van de maatschappelijke rol die we voor onszelf in Roosendaal zien”, zet verenigingsmanager Yvonne Langen. In die lijn wordt er ook gewerkt aan een project dat is gericht op kinderen met overgewicht. De Fit-beweegroute en Fit-arena zijn gericht op alle leeftijden en wordt aangelegd in de wijken Langdonk en Kroeven. De oefeningen zijn eenvoudig van aard waarbij soms gebruik wordt gemaakt van het aanwezige straatmeubilair.

De route begint bij de Wieken met warmlopen. Langen: ,,Het tempo kan ieder voor zichzelf bepalen. Je kunt ook opdrachten overslaan. Om de hoek is de opdracht de spieren wat op te rekken.” De drie basisscholen op de route kunnen de opdrachten ook gebruiken voor de leerlingen. Die scholen en andere instellingen langs de route worden gevraagd de oefenplaatsen in hun omgeving te onderhouden.

De tocht langs de opdrachten gaat door de Pattontunnel voor voetgangers en fietsers die beide wijken met elkaar verbindt. Langen ziet hier een tempoversnelling mogelijk voor de deelnemers die een betere conditie hebben. ,,Zoals de fietstunnel bij de Kade, willen we deze ook laten opvrolijken met graffiti. Bijvoorbeeld een mooie afbeelding van een atletiekbaan.”

Wanneer de Fit-beweegroute en de Fit-arena in gebruik kan worden genomen, is nog niet bekend. De vijf toestellen op Vierhoeven zijn onlangs besteld. Ook deze kunnen door deelnemers van wisselend niveau gebruikt worden. ,,Bijvoorbeeld het toestel voor opdrukoefeningen. Deze kan heel stijl gezet worden, waardoor voor een oefening minder kracht nodig is. Staat het toestel heel vlak, dan is er meer kracht nodig”, zegt Langen.

Op sportpark Vierhoeven komt ook een stang om aan te rekken en een om aan te hangen, een balk wordt aangelegd om op te balanceren.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.