Nieuwe baan THOR goed ingewijd (krantenartikel BNdeStem)

a94199772i0016_320x

ROOSENDAAL

Met de Running Center Classic is zaterdag de fraaie nieuwe atletiekaccommodatie van THOR op sportpark Vierhoeven in Roosendaal officieel in gebruik genomen. Zowel op technische als loopnummers werden prima prestaties geleverd. De inzet van hazen op de 800 en 5000 meter hielp bij het aanscherpen persoonlijke records.

Thortopper Manuel de Backer uit Essen, die zowel een wedstrijdlicentie heeft voor Nederland als BelgiĆ« (ESAK) en vorig jaar uitkwam op het EK in Zweden, liep de 800 meter in 1:57.08 dankzij haas Koen van Duijnhoven. De Backer van THOR: “Gezien de regen, wind en kou ben ik tevreden. Koen heeft het perfect gedaan.” Van Duijnhoven: “Na 500 meter was het wel op.”

De Backer studeert in Amerika maar is drie maanden thuis in Essen en begint dan aan het crossseizoen. Deze week greep de senioratleet op de 1500 meter net naast een finaleplaats op het NK.

Sophie Schoonebeek van Prins Hendrik won in Roosendaal de 800 meter. De THOR-juniores Sterre Kerstens, Neeltje Lodiers en Lara van der Klugt stelden hun pr op deze afstand scherper.

Op de 5000 meter voldeed mede-organisator Eltjo van Mechelen, nog nagenietend van zijn gouden medaille op het NK masters, aan zijn taak als haas voor een atleet die de limiet voor het Belgisch kampioenschap wilde halen. Die stapte echter uit, kort nadat Van Mechelen hem 3000 meter op hoge snelheid had begeleid. Eelco Riemens won, Alexander Siemons (THOR) was derde.

A-junior Mees van de Pas van THOR liep tot 3200 meter in het spoor van clubgenoot Rik Palings. Van de Pas debuteerde op de splinternieuwe kunststofbaan in 17.32, verdienstelijk voor de 19-jarige atleet die een jaar geleden hockey ruilde voor atletiek.

“Mees is bij THOR blijven hangen na de 4 Engelse Mijl van juni vorig jaar”, aldus thor-trainer Jack Wouters. “Intussen heeft hij ook de Roparun gelopen. Hij moet als atleet nog wel veel leren.”

Snelste vrouw op de 5000 meter was Marisa Hopmans uit Halsteren in 18.40. Marijke van Schil (Spado) liep bij haar baandebuut tot haar eigen verbazing een mooie tijd van 20.00 minuten. De THOR-atletes Ingrid van Baal en Anouk van der Wulp stelden hun pr flink scherper.

C-junior Jeroen Maas (Spado) kwam met de speer tot een pr van 53,84 meter. Junior Florian Wijnen (Attila) wierp de discus het verst (41.20 m). Nederlands V40-kampioene Elles de Graaff haalde 33.09 meter, maar Brenda Dijkstra was met 33.36 net beter.

Bij het verspringen kwam Evi van Hooij van THOR tot 4,98 meter. De fysiotherapeute in opleiding doet ook aan discuswerpen, kogelstoten en won de 100 meter. De Roosendaalse is in haar nopjes met de nieuwe accommodatie: “Ik ben hier vier avonden in de week. Alles is nieuw vergeleken met het Red Band sportpark, maar de sfeer moet hier op Vierhoeven nog wel komen.”

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.