Lambregts snelt naar winst (krantenartikel BNdeStem)

 a113662564i0015_320x

BEP TIELEMANS

In een mooie strijd over 10 kilometer schreef THOR-loper Mels Lambregts gisterochtend De 10 van AVR in Rucphen op zijn naam. De winnende tijd van 31.55 minuten was voor de jonge Roosendaalse senioratleet zijn beste prestatie ooit op de 10 kilometerafstand op de weg. “Toch ging het mij niet zozeer om de tijd maar vooral om de strijd met concurrenten”, zei Lambregts, die op de baan een scherpere tijd heeft staan. “En juist die tijd telt”, zegt zijn vader René Lambregts.

In de goed bezette slotwedstrijd van het RunningCenter West-Brabant Loopcircuit zat Lambregts tot halverwege in een sterke kopgroep met categoriegenoten Niels Goderis (ESAK), Erwin Poldervaart (Pallas’93), Ricardo Sint Nicolaas (Flakkee) en masters Huub Maas (THOR), Toon Heeren (Achilles LTV), Richard van Oosterhout (AVR’90) en Roel van Nes (AV Standdaarbuiten). Toen Maas het tempo opschroefde viel de groep uiteen, alleen Goderis en Lambregts konden bijbenen. In de laatste kilometers versnelde Lambregts. Goderis hield nog even stand, maar Maas, in voorbereiding op de hele marathon in zijn woonplaats Etten- Leur, moest lossen. Lambregts hield Goderis uit Wuustwezel uiteindelijk tien seconden achter zich, Maas finishte kort daarna derde als beste master. Over de afstand van het parcours viel niet te twisten. Die was door Heeren en Van Oosterhout van het organiserende AVR’90 tot drie keer toe met het wieltje en met gps opgemeten.

De Zeeuwse Marianne de Kok was de snelste vrouw overall in Rucphen in een prima tijd van 37.04 minuten. De Lewedorpse was daarmee in haar nopjes. “De omstandigheden waren perfect. Ik liep midden in een groep mannen precies in de juiste cadans. Na het baanseizoen en rust heb ik nu een goede trainingsperiode achter de rug onder leiding van Anjolie Engels. Samen maken we een uitgebalanceerde jaarplanning.” De Kok won dit jaar al vaker op West-Brabantse wegen.

Els Van Hooijdonck van ESAK uit Essen, net als De Kok uitkomend bij de Vrouwen 45, finishte enkele minuten later als tweede. Ze bekroonde onlangs in de Marathon Berlijn haar loopcarrière met een pr van 2.55.06 uur. Eerste senioratlete Ingrid van Baal (THOR) liep een sterke wedstrijd door Valerie de Roover (Sprint) en Yvonne Boot (AVO’83) voor te blijven. Boot mag zich wel overtuigend kampioen van het West- Brabant Loopcircuit noemen. De fysiotherapeute had de naam van haar praktijk Kluiskenshof in Etten-Leur verbonden aan de slotloop van het circuit.

De snelste atleten op de 5 km in Rucphen waren Bas de Graaf uit Sint Willebrord in 17.30 en Marijke van Schil uit Bergen op Zoom in 20.44. Op de hoogste podiumtrede in het loopcircuit stonden bij de mannen Ricardo Sint Nicolaas, Dennis van den Bemt (RREL), Toon Heeren, Adrie Faes (Dynamica) en Ton van Exsel (AVVN), bij de vrouwen waren dat Yvonne Boot, Els Van Hooijdonck en Ciska Roelen (THOR).

Het gaat mij niet zozeer om de tijd, maar om de strijd met de concurrentie (Mels Lambregts, THOR-atleet)

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.