Kwiekbeweegroute

Onderstaand een krantenartikel over een kwiekbeweegroute in de Westrand. Het overleg Platform Vierhoeven (waar THOR in deelneemt) heeft plannen om op en rond het sportpark Vierhoeven een dergelijke route aan te leggen. Hiervoor is een subsidie-aanvraag bij de gemeente Roosendaal neergelegd.  Hopelijk zal de Gemeenteraad hier positief op reageren!

Alle oefeningen kan ik zelf nog uitvoeren’

ROOSENDAAL.

a86787282i0011_320x

Wat hebben een bankje, lantaarnpaal en een hekje gemeen? Alle hebben, naast de gebruikelijke functie, ook een functie als fitnesstoestel op de Kwiek Beweeg Route (Kwiekroute) in de wijk Westrand in Verspreid over 2,4 km zijn zeventien oefeningen in de openbare ruimte uitgezet. Voorbeelden zijn: slalommen, snelwandelen en rek-en strekoefeningen. Speciale, genummerde stoeptegels tonen de oefening per plaats.

Startpunt van de route is bij het Huis van de Westrand aan het St. Lucasplein. Halverwege is er de mogelijkheid om bij zorgcentrum st. Elisabeth aan de Wouwseweg even uit te rusten. Het initiatief lag bij het bewonersplatform. Het pad is aangelegd voor ouderen en mensen met een beperking, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen sporten.

In samenwerking met Kwiek, de gemeente Roosendaal en Sportservice is de route in een jaar tijd gerealiseerd. Nick Jongerius (21): “Dit project was onderdeel van mijn stage bij Sportservice. We zijn regelmatig op pad gegaan om de route uit te zetten. Je moet rekening houden met de lengte van de wandeling, maar ook of er wel een bankje staat voor de oefening.”

Onder begeleiding van fysiotherapeut Ronald van Broekhoven lopen we het parcours met een grote groep geïnteresseerden.

“Alle oefeningen kan ik zelf nog uitvoeren. Het is erg mooi aangelegd en het is gezellig om op deze manier mensen te ontmoeten”, zegt buurtbewoner Martin Valentijn (84). De balansoefening is volgens Ria Balemans niet zo moeilijk. “Als je maar wel doorloopt, anders verlies je sneller je evenwicht”, vertelt Balemans. “Ik heb vroeger hardgelopen bij THOR en beweeg nog altijd erg graag. Rennen gaat niet meer. Maar dit rondje ga ik zeker vaker lopen”, geeft Jacquline Verbraak aan.

Bij oefening veertien worden we gewaarschuwd door Van Broekhoeven, die naar de afgebeelde oefening op de stoep wijst. “Deze tegel is gevaarlijk. Handen omhoog, we gaan boksen.”

Zie ook: www.kwiekbeweegroute.nl

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.