Krantenartikel Pekkercross

Hete strijd bij Pekkercross

Nummer twee Mels Lambregts slaat te vroeg af, verkijkt zich daarna één ronde en knakt.

Het was de warmste Pekkercross ooit, op parcours dat even zwaar was als vanouds. In het Gastelse decor vochten de jonge senioratleten Mitchell Franken van Spado en Mels Lambregts van THOR een fraaie strijd met elkaar uit, met die eerste als overwinnaar.

Debutant Franken uit Halsteren presteert dit seizoen opvallend sterk in regionale crossen en voerde in Oud Gastel aanvankelijk het deelnemersveld aan. De eveneens sterk lopende Mels Lambregts nam in de derde ronde de koppositie over. De Roosendaalse atleet ging echter lelijk de mist in. Op een lang recht stuk richting de boomkwekerij sloeg Lambregts te vroeg rechtsaf waardoor hij uit zijn ritme raakte. Franken wist het gat te dichten, maar Lambregts kwam in het stukje bos dat volgde meteen sterk terug. In de veronderstelling dat hij na vier ronden moest finishen zette hij alles op alles. Bij het passeren van de finishboog bleek dat hij zich op één ronde had verkeken. De THOR-atleet viel zowat stil en was ‘mentaal even gebroken’.

Franken liep in de slotfase bijna een halve minuut uit en finishte na negen kilometer zelfverzekerd als eerste. Hij reageerde: “Het ging vandaag een stuk beter dan in de thuiscross bij Spado afgelopen week. Ik heb nog wat moeite de juiste balans te vinden tussen trainen en rust nemen. Samen met mijn trainer heb ik hier afgelopen dagen extra op gelet.” De pupil van Alex van Tilburg richt zich dit winterseizoen vooral op crossen in de regio maar wil ook van de partij zijn bij de Sylvestercross op oudejaarsdag. Mitchell Franken kan het trainen prima combineren met zijn studie Delta management in Vlissingen: “Ik reis op en neer en het aantal lessen valt wel mee, waardoor ik veel kan trainen.”

Ook Mels Lambregts wil van de partij zijn bij de laatste cross van het jaar in Soest. Hij baalde van zijn dubbele misser in de Pekkercross: “Ik zie dit als een wijze les; over mijn niveau was ik vandaag wel tevreden.” Lambregts richt zich op de drie resterende crossen van de landelijke competitie: “Bij de Warandeloop was ik nog A-junior, als senioratleet kan ik nog meedingen om het klassement.”

Ad Verheijen (AVO’83) kwam tegen zijn verwachting in als derde overall binnen. Na veel wegwedstrijden zette de succesvolle master het lopen even op een laag pitje. Ook Verheijen raakte gaande de strijd even de tel kwijt én finishte aan de verkeerde kant van de boog. De snelste Gastelaar:

“Ik wilde deze ‘thuiswedstrijd’ vandaag gewoon lekker lopen en tot mijn verbazing ging het op een paar kleinigheidjes na nog goed ook.”

Amy van den Broek (Sprint) verdedigde haar titel in de Pekkercross over 5,3 kilometer met succes, kort na een pr op de marathon. In het begin gaf B-junior Anouk Prop (Spado) de Bredase senioratlete goed partij. “Ik dacht ‘die blijft wel plakken’ maar ze moest eraf”, zei Van den Broek, die het parcours ‘redelijk had onderschat’: “Er zaten een paar zware drassige stukken in.” Prop uit Bergen op Zoom koos bewust voor de hele afstand vanwege haar deelname aan het landelijk crosscircuit. De eerste Gastelse Wendy Deijkers (AV Standdaarbuiten) liep lang in derde positie, maar werd in de slotronde voorbij gegaan door categoriegenoot Paola van Gilst uit Goes.a73254007i0011_320x

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.