Koen van Duijnhoven, genomineerd als jeugsporter van het Jaar (Zundert)

Artikel uit de internetbode

In startblokken voor Sportgala Zundert

0

ZUNDERT – In CultuurCentrum Zundert worden komende zaterdag de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Jeugdploeg en Jeugdsporters 2015 van de gemeente Zundert bekendgemaakt. De organisatie heeft inmiddels de namen van de genomineerden onthuld.

Voor de jury van het Sportgala Zundert was het wikken en wegen. De genomineerden, gesteund door hun aanhang, zullen elkaar nu bekijken en vergelijken. Vaak is dat laatste als het vergelijken van de spreekwoordelijke appels en peren. Hoe dan ook, totdat het definitieve woord is gesproken, blijft het spannend.

Sportploeg
Genomineerd in de categorie Sportploeg 2015 zijn Kruisboogvereniging De Toekomst (met het team van Kevin Sprenkels, Jan Braspenning, Charlo Jochems en Ron Jongenelis) en het uit de biljarters Roland Forthomme, Barry van Beers, Peter Ceulemans en Raymon Groot bestaande Biljartteam Stichting Topbiljart Zundert (STZ). In de categorie Sportman 2015 zijn gingen de nominaties naar atleet Alwin Roovers, atleet Niels Hanegraaf, wielrenner Stan Godrie, ruiter Kevin Jochems en biljarter Barry van Beers. Voorgedragen in de categorie Sportvrouw 2015 zijn onderwaterhockeyster Dorien van de Meulen, sledehondensportster Lonneke Blom en atlete Paddy Hereijgers.

Jeugdploeg
De categorie Jeugdsporter 2015 is – vanwege de vele aanmeldingen – opgesplitst naar geslacht. Bij de meisjes zijn genomineerd majorette Fatima Diallo van Sint Cecilia, majorette Nina Vergouwen van Twirling Sport West-Brabant, atlete Simone Snepvangers van AV Sprint, atlete Fenke Frijters van DJA en amazone Kelly Jochems. Bij de jongens ten slotte gingen de nominaties naar atleet Koen van Duijnhoven van Thor Roosendaal, kruisboogschutter Giovanny Vissenberg van KV Zeldzaam Maar Zeker en atleet Menno van den Broek. Genomineerd in de categorie Jeugdploeg 2015 zijn het Junior Top Majoretteteam van Twirling Sport West-Brabant, het B-Team Majorettes Sint Cecilia (bestaande uit Kyra van Aert, Judith van Aert, Jetske Bastiaansen, Fatima Diallo en Kathelijne Daamen) en het uit Demi de Meijer, Tessa Oostvogels, Gemma van Veenendaal, Sanne van Rooten, Emma Steenhof en Mandy Aarts bestaande team van Ponyclub DES.

Kampioenen
De gemeente Zundert is trots op haar kampioenen. Om een kampioenstitel te veroveren, is niet alleen talent nodig, maar zeker ook veel inzet en doorzettingsvermogen. Daarom worden ook alle kampioenen in het zonnetje gezet tijdens het Sportgala. Vanaf 18.30 uur staan de deuren van CultuurCentrum Zundert open voor de sporters, genodigden, sponsors, overige gasten en belangstellenden. Om 19.00 uur start de feestelijke avond. Naast de verkiezingen van de sportkampioenen zijn er optredens, demonstraties en optredens. Zo geven jeugdleden van Eikels Worden Eiken een demonstratie handboogschieten, komt hoogspringer Niels Hanegraaf opdraven, verzorgt Dansgroep Basic een optreden en houdt Corina van den Broek een presentatie over het zogeheten Ad du Zes Team uit Zundert dat op 2 juni de Alpe d’Huez fietsend gaat beklimmen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Na de officiële afsluiting van het Sportgala Zundert is er nog gelegenheid om de kampioenen te feliciteren en na te praten. In de foyer van CultuurCentrum Zundert is er een afterparty met The Billy’s

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.