Huub Maas beste na verhitte slalom (krantenartikel BNdeStem)

a89321687i0001_320x

Huub Maas en Jop van der Steen kunnen binnenkort culinair nagenieten van hun zeges in de veertiende Kaaienloop. In de gemeente Oosterhout, waar de slogan ‘Eerst eten’ is ontstaan, wonnen beiden een dinercheque.

Die eetbon verdienden ze door na de eerste ronde van respectievelijk de 10 en de 5 kilometer als eerste over de streep te komen. Om de maaltijd echt binnen te halen, moet de wedstrijd ook daadwerkelijk uitgelopen worden. Beide toppers deden dit met verve.

Tilburger Van der Steen maakte op de 5 kilometer het half dozijn zeges vol. THOR-atleet Maas (45) uit Etten-Leur denderde als een stoomtrein door de straten van Oosterhout. Een station vond hij niet, wel de verlossende finish, na 33,29 minuten.

“Het was zwaar”, aldus Maas. “Niet alleen die plotse temperatuur van meer dan 25 graden, vooral dat constante inhalen op dit bochtige rondje. Mijn eerste lus ging in 8.15 minuten. Daar wilde ik er vier van lopen om dan met een kleine eindsprint onder de 33 te duiken, maar dat kwam er echt niet van. Volgende week zondag hoop ik op wat minder slalommen tijdens de 15 kilometer van de Terheijdenloop”, pufte de winnaar van de langste afstand.

Van der Steen, de beste op de korte afstand, stond er relatief frisjes bij. “Het was echt een genot om met onze hele ploeg van Team van Hest te lopen. Over een tijdje gaan er zeker drie van dit team de vijf kilometer binnen de 15 minuten afleggen”, verwacht Van der Steen. “Maar nu was het gewoon veel te warm voor zo’n aanval.”

Schaafwonden

Snelste vrouw op de 5 kilometer werd Jessica Joosten van ACW’66 uit Waalwijk. De strijd met haar concurrente Hilde Gillisen was al na vijf meter beslist. Gillisen, voorin gestart met 323 anderen in een te smal startvak, kreeg een duw en rolde over de Heuvel. Met wielrenachtige schaafwonden en een bult op het hoofd bleef ze achter.

Joosten vroeg na de in 19,46 minuten bereikte finish direct naar haar concurrente. “Echt sneu voor haar. Zelf ben ik ook niet tevreden. Ik kan niet tegen warmte omdat ik heel slecht transpireer. Daardoor klap ik als het ware uit elkaar. Gelukkig is dit maar twintig minuten, ik moet er niet aan denken nu een 10 kilometer te lopen.”

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.