Dubbel record bij Rondje Seppe (krant BNdeStem)

JEROEN VAN DAMME GAAT MET RUIME VOORSPRONG ALS EERSTE OVER DE EINDSTREEP IN BOSSCHENHOOFD. De organisatie van de Midsummerrun in Bosschenhoofd moest gisterochtend diep in de buidel tasten. Zowel op de 10 als op de 15 km van Rondje Seppe werd het parcoursrecord gebroken.

Jeroen van Damme (THOR) was in goeden doen en won de 10 km in een prima tijd van 32.05. Van Damme, inmiddels 47 jaar, liep ruim een halve minuut sneller dan zijn jonge clubgenoot Mels Lambregts hier ooit deed.

Hij vertelt: ,,Vorige week in de Singelloop ging het op de halve marathon in een tijd van 1.11.58 ook al heel goed, ondanks de stromende regen. Vandaag was het juist een beetje drukkend weer. Sinds kort draag ik een ander type hardloopschoen en dat bevalt goed.”

Flitsend

Van Damme wijst op zijn flitsende Nikes met unieke combinatie van demping en vering. ,,De tientallen hazen die pas bijdroegen aan het wereldrecord op de marathon lopen allemaal op dit type schoen.”

Okbazgi Kidane (Spado) stelde op de 15 km met een winnende tijd 52.11 minuten het parcoursrecord van Barry van Beers (AVO’83) 14 seconden scherper. Okbazgi voerde vanaf de start het deelnemersveld aan, met Gerbert van den Biggelaar als sterkste achtervolger.

Het advies van zijn trainer Rini Marijnissen ‘vooral ontspannen te lopen’ volgde Kidane keurig op. De uit Eritrea afkomstige atleet bouwde zijn voorsprong in een solorace over drie ronden uit tot drie en een halve minuut op Van den Biggelaar. ,,Kidane is niet één maar twee maatjes te groot voor me”, moest die sportief erkennen.

Spannende strijd

Van het handvol vrouwen op de langste afstand bij het Rondje Seppe won Petra Bruijs (Spado) overtuigend in 1.06.20. De master 45 uit Hoogerheide voorziet een spannende strijd in haar categorie om de hoogste podiumplaats bij het RunningCenter West-Brabant Loopcircuit, waarvoor komende zondag de beslissing valt in Rucphen.

Haar plaatsgenoot John van Tilburg (avVN) verzekerde zich met winst in Bosschenhoofd van de eindoverwinning in het klassement bij de masters 55. Marjon de Kok (Prins Hendrik) finishte als eerste vrouw op de 10 km, net binnen de 40 minuten. De atlete uit Goirle ‘wilde nog één keer een wedstrijd lopen voordat ze aan haar enkel wordt geopereerd en er een tijd uit zal liggen’.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.