De nieuwe baan van Thor ingewijd ! (krantenartikel BNdeStem)

Wie rent het hardst over de baan?

ROOSENDAAL.

Lachende kinderen in shirtjes in de meest uiteenlopende kleuren rennen door elkaar heen. Langs de zijlijn staan juichende ouders.

Op de atletiekbaan van THOR in sportpark Vierhoeven in Roosendaal waren gisteren de eerste voorrondes voor de schoolatletiek wedstrijd West-Brabant. Vierentwintig teams streden om een van de acht plaatsen in de finale op 21 mei in Oudenbosch. Bijna 2.000 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van meerdere basisscholen in de regio doen jaarlijks mee aan het toernooi.

“Dit jaar hebben we de scholen actief benaderd. Het is ieder jaar weer een uitdaging om zoveel mogelijk teams bij elkaar te krijgen. Zeker nu veel scholen fuseren en de klassen kleiner worden”, zegt mede-organisator Helma Maas.

De spanning is van de gezichten af te lezen. Toch maakt Alicia Verbraak (11) van basisschool De Watermolen zich niet zo druk. “Er waren te weinig meisjes in onze klas die mee wilden doen. Nu zit ik in een gemengd team en moet ik straks dus ook tegen jongens rennen. Ik heb geoefend en denk wel dat het goed komt.”

Een grote groep kinderen scanderen: “Hij is onze man en of hij rennen kan!” Van KPO basisschool Fatima Roosendaal rent Michael de Beer (12) een snelle score: 8.57 seconden voor de zestig meter sprint. “Ik zit op voetbal en speel rechtsachter. Ik ben gescout door grote voetbalclubs als PSV, Feyenoord en NAC”, zegt hij trots.

Om de zoveel minuten klinkt er een startschot. Per ronde kijken de renners gretig naar de grote klok. Wie was het snelste?

Voor uitslagen en meer informatie zie www.regio12.nl

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.