Cherop kan nog veel harder (krantenartikel BNdeStem)

a95307005i0013_320x

ROOSENDAAL

Vlak voor de finish op de sfeervolle Roosendaalse Markt hield de Keniaanse topatleet Alfred Cherop zelfs nog een beetje in. Met een winnende tijd van 29.20 minuten op de 10 kilometer stelde hij het parcoursrecord, dat al op zijn naam stond, maar liefst achttien seconden scherper.

“Iets minder was ook goed geweest, dan kan hij het volgend jaar ‘gemakkelijker’ verbeteren”, liet Eeuwe van der Meulen, manager van Cherop, weten. Dat is de grote uitdaging van de profatleet, die veel sterk bezette wedstrijden in Europa loopt.

Snelste achtervolger Tom Koetsenruijter (THOR) kon hem in de eerste kilometer nog bijbenen, maar moest daarna lossen. “Ik ben duidelijk geen partij voor Cherop, ben na een kilometer verder ‘geboemeld’. Er stond nogal wat wind waardoor mijn tijd tegenviel. Ik moet twee minuten sneller kunnen”, zei de Roosendaler, die nog altijd uitkomt voor THOR maar in Castricum traint.

In zijn kielzog finishte Mohamed El Karroui. De 20-jarige atleet uit Brussel, met Marokkaanse roots, doet pas een maand of acht aan atletiek maar presteert al goed. Naast hem behoorden nog vijf andere sterke ‘Belgische’ atleten tot de top 10 in Roosendaal. Master 45 Toon Heeren (Achilles LTV) en senioratleet Tom Huijben (Scorpio) waren buiten Tom Koetsenruijter de beste regioatleten.

EthiopiĆ«r Fanos Tekle (Loopgroep PK) zette in Roosendaal haar succesvolle verblijf in Nederland voort. Zij startte heel snel en liep na het keerpunt in gezelschap van Ingrid Versteegh (Sprint). “Na ongeveer negen kilometer voerde ze het tempo op en kon ik haar niet langer volgen”, zei Versteegh, die negen seconden na de winnares finishte in 36.43 minuten.

Voordat topatlete Eliseba Cherono het startschot voor de 10 km en halve marathon loste in Roosendaal, voltooiden dik vijfhonderd deelnemers de 4 Engelse Mijl al. Eltjo van Mechelen (THOR) draaide als eerste de Oude Markt op.

Hij boekte in 21.30 minuten een overtuigende zege voor veel thuispubliek. Zijn prima seizoen wil Van Mechelen bekronen in de Flanders Cup. Crum van der Linden (Dynamica) uit Vlissingen finishte als tweede. Hij had behoorlijk afgezien gistermiddag. Roosendaler Bas Schouteren (Spado) eindigde op de derde plek. De winnaar bij de vrouwen werd junior Kaat van Spaendonck (THOR/ Norbertuscollege).

Ik ben geen partij voor Cherop. Ik ben na een kilometer verder ‘geboemeld’ (Tom Koetsenruijter; THOR)

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.