NK Junioren 2017

Het NK Junioren 2017 werd dit jaar gehouden in Vught op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 juli en zondag 2 juli. Een 7-tal THOR-junioren hebben aan dit Nederlands Kampioenschap meegedaan.

Vrijdag 30 juni
Amy Hasselton (MB) ging vrijdag voor haar eerste onderdeel, het verspringen, naar Vught. In de finale van het verspringen behaalde zij met haar 5e poging een afstand van 5,48 m, een nieuw PR. Deze afstand was goed voor een 5e plaats.
Op de 3000m voor JB kwam Jarreau Suijkerbuijk in een veld van 20 atleten tot een tijd van 9:02,04 minuten. Met deze tijd eindigde Jarreau op een 6e plaats.

Zaterdag 1 juli
Nu was het de beurt aan Claudy Nouws (MB), Lotte Bakx (MB) en Koen van Duijnhoven (JA).
Claudy had zich ingeschreven voor het hoogspringen. De aanvangshoogte van 1,50 m ging goed. Daarna ging de lat naar 1,60 m. Die hoogte werd helaas niet gehaald.
Lotte en Koen waren beide actief op de 1500m. Door de vele inschrijvingen moesten er series gelopen worden. De beste 8 aangevuld met de vier tijdsnelsten gaan door naar de finale op zondag.
Lotte liep in haar serie naar een tijd van 5:02,11 minuten, een nieuw PR. Helaas was deze tijd niet snel genoeg om te kwalificeren voor de finale.
Koen snelde naar een tijd van 4:17,53 minuten in zijn serie op de 1500m. Met deze tijd was hij 5e tijdsnelste en miste dus net de finale.

Zondag 2 juli
Op deze dag had Amy twee onderdelen op het programma, de 100mh en het speerwerpen. Bij het speerwerpen kwam ze in haar 2e poging tot een afstand van 36,62 m, een nieuw PR. In de finale kon ze deze afstand niet verbeteren. Ze werd uiteindelijk 8e. Bij de 100m horden moest Amy via de series en de halve finale proberen de finale te halen. Dat is gelukt. Zowel in de halve finale als finale liep ze een tijd van 14,79 s. Een nieuw PR en clubrecord. Met deze tijd werd ze 8e.
Sjors Visser (JA) liep de 5000m en kwam tot een tijd van 16:59,32 minuten, een nieuw PR. Hij eindigde met deze tijd op een 18e plaats.
Nienke Voorheijen (MB) deed mee aan een voor haar vrij nieuw onderdeel, het hink-stapspringen. In de eerste 3 pogingen kwam ze tot een afstand van 10,04 m. Deze afstand was niet genoeg om in de finale te komen. Nienke eindige uiteindelijk op een 10e plaats.

Alle uitslagen van het NK Junioren zijn op Atletiek.nu te vinden: Uitslagen

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.