Wedstrijdsport: Trainingen – First Running Team

First runningteam logo

 


FIRST is opgericht in 2006 door trainer coach Jack Wouters en een aantal regionale atleten die regionaal maar ook landelijk in wedstrijdsport actief waren. De doelstelling was en is om naast het plezier in de sport prestaties te leveren. Ieder op zijn/haar niveau.

Middels de aansluiting bij atletiek- en recreatiesportvereniging THOR uit Roosendaal kan er op een professionele baan getraind worden en hebben alle leden automatisch een licentie van de atletiekunie. FIRST Runningteam is dan ook de specialisatie-/talentengroep op mila gebied van THOR. Mila staat voor midden en lange afstand, vangt aan bij de 800 meter en eindigt bij de marathon.

Doordat de prestaties van FIRST atleten op gingen vallen is een aantrekkingskracht ontstaan op talenten uit een grote regio ( Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland ). Hierdoor zijn de afgelopen jaren doorlopend regionale en landelijke topprestaties geleverd. Duidelijk is dat bij FIRST iedereen erg veel plezier aan zijn sport beleeft.

Het trainingsprogramma bestaat uit 2 vaste avondtrainingen van 1,5 tot 2 uur, in de winter wordt er regelmatig een bostraining georganiseerd en 2 x per jaar een serieuze trainingsstage. Waarvan er 1 in Nederland plaats vindt en 1 in het buitenland.

FIRST Runningteam is ingeschreven als stichting bij de Kamer van Koophandel en bij notariƫle akte opgericht.
Klik hier voor meer info.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.