Verslag Pagnevaartloop

In de 21e editie van de jaarlijkse Pagnevaartloop in Oudenbosch trakteerden niet alleen wedstrijdatleten maar ook sporttalenten het massaal aanwezig publiek gisteravond op een spannende strijd.

Bep Tielemans (BNdeStem)

Organiserende vereniging AVO’83 verwelkomde naast een prima veld regioatleten een veertigtal sportminded middelbare scholieren van het plaatselijke Markland College. Leerlingen uit klas 4 van de bovenbouw konden punten verdienen voor het keuzevak BSM ofwel bewegen, sport en maatschappij.

Docent Lichamelijke Opvoeding Nancy Brosens licht toe: ,,BSM is een schoolexamenvak, waar de leerlingen zich grondig op hebben voorbereid. Ze maken een verslag waarin onder andere voeding een rol speelt. Daarnaast nemen brugklassers, die kiezen voor extra sport, deel aan deze Pagnevaartloop. Een hardloopwedstrijd over 5 km maakt deel uit van hun lesprogramma.”

De prestatieloop over 5 km werd gewonnen door Berend Wijnen van Road Runners Rucphen in een pr van 18.22 minuten. Van het Markland College finishte havist en schaatser Jarle Gerrits na 20.52 minuten als eerste op de atletiekbaan, gevolgd door docent Jos Antens in 21.12. Bij de eerstejaars leerlingen won Boris Priester in 23.13 minuten.

Bij de vrouwen/meisjes verdedigde Naomi Frijters van AV Standdaarbuiten haar titel met succes in 22.58.

De wedstrijd over 10 km die deel uitmaakt van het RunningCenter West-Brabant Loopcircuit kende een spannende ontknoping. Het aan elkaar gewaagde trio senioratleten Tom Koetsenruijter (THOR), Ricardo Sint Nicolaas (AV Flakkee) en Erwin Poldervaart (Spark) trok als kopgroep de gehele wedstrijd samen op. Vanwege de stevige wind zat een toptijd er niet in. Koetsenruijter zette de laatste 150 meter tactisch een krachtige eindsprint in en won die overtuigend (34.04). In de achtervolging hielden masters Roel van Nes (AV Standdaarbuiten) en Richard van Oosterhout (AVR’90) elkaar gezelschap. Van Nes won uiteindelijk.

Bij de vrouwen zegevierde opnieuw triatlete Tamara Kuijlen, in 41.54.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.