THOR is krasse 90-jarige; Toppers en oud-toppers van THOR present bij Running Center Classic ROOSENDAAL

Door WOUTER SCHELVIS
SPEERWERPTALENT JULIAN DE LEEUW VAN AV SPRINT WON ZATERDAG IN ROOSENDAAL HET SPEERWERPEN TIJDENS DE RUNNING CENTER CLASSIC, HET SPORTIEVE JUBILEUMFEESTJE VAN THOR.

De Running Center Classic, feestje van het jarige THOR, werd een sterke meeting met een reünietintje. Als een van de oudste atletiekverenigingen van Nederland gaf het Roosendaalse THOR – Tot Heil Onzer Ribbenkast – zaterdag een sportief verjaardagsfeestje, de Running Center Classic.
Op de voor velen nog nieuwe accommodatie op Sportpark Vierhoeven troffen passieve en actieve leden van de club elkaar. Langs de kant stond een keur van ex-topatleten, binnen de natuurlijke omheining van de baan streden de nog actieve ‘roodbroeken’. De talenten van THOR maakten deze wedstrijd interessant, met vooral aanstormende jeugd zoals Manuel de Backer en Tom Koetsenruijter, maar ook voormalige beloften als Norman van Mook. Onder toeziend oog van coach Sjaak Ruhl kwam de topper van weleer tot prima afstanden met kogel en discus.

Van Mook maakt een tweede jeugd door op de ook voor hem nieuwe baan. ,,In het verleden was ik al een explosieve sporter, een meerkamp was geen probleem. Mijn beste verrichtingen toen waren mijn 2.14 meter hoog en 62 meter met speer. Nadat ik er twintig jaar uit ben geweest, onder meer om te gaan tennissen, is dat springwerk niet meer echt jofel. Dat en het sprinten is ingewisseld voor werpnummers. Vandaag was een prima dag met twee records.” Van Mook begon de wedstrijd met een strakke discusworp van 36,66 meter. Niet veel later knalde de master zijn kogel naar een afstand van 12,74 meter. Samen met een andere ‘mammoet’ van de baanatletiek, Albert van der Mee van Sprint, maakte hij de wedstrijd. Van der Mee zwiepte zijn iets lichtere discus tot 43,80 meter en kwam tot 11,80 meter met de kogel.

Langs de baan stonden voormalige kampioenen van THOR met bewondering te kijken. Keek ex-hinkstapspringer Peter van Leeuwen vooral naar de verrichtingen van Kiki Hendriks op de 100 meter, Ad Buijs en Elly van Mechelen-Ernest hadden meer oog voor de loopnummers. Zij kregen mooie races voorgeschoteld. Op de 800 meter liepen Tom Koetsenruijter en Manuel de Backer tot 600 meter samen. Nadat haas Koetsenruijter opzij stapte knalde de snelle man uit Essen er nog een eindsprint uit. Het resultaat van 1.58,15 minuten stemde tot tevredenheid.,,Een mooie snelheidsimpuls voor mijn 10.000 meter op de EK onder 23 jaar in het Poolse Bydgoszcz”, glunderde de rappe Vlaming.

Even later namen zowel hij als Koetsenruijter deel aan de 3000 meter. De Backer zorgde voor een voortreffelijk strak tempo waarmee THOR-master Eltjo van Mechelen zijn wens in vervulling zag gaan. ,,Het clubrecord van 9,02 minuten is aangescherpt. Doordat ik in een tussenfase gas gaf om dichter bij Manuel te komen, is het ook gelukt om onder de negen te duiken.” Van Mechelen kreeg na de race van 8.59,26 minuten applaus van vader Rob -samen met Toos van Eekelen  en Cor van Beurden- de ereleden van de 90-jarige atletiekclub.

Het laatste onderdeel, het speerwerpen, werd een prooi voor Julian de Leeuw van AV Sprint. De talentvolle junior uit Breda prikte zijn speer in zijn tweede poging na 55,15 meter in de Roosendaalse grond. ,,Valt niet tegen zo in deze feestweek”, grijnsde de net voor zijn vwo geslaagde sportman.

a140099883i0008_max1024x

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.