Stormloop in Oudenbosch Tom Koetsenruijter van Down Under naar hoogste podium Halderbergeloop OUDENBOSCH

a130048617i0010_320x

Het West-Brabant Loop Circuit kende een stormachtig begin bij AVO’83.

Van ‘Down Under’ naar het hoogste erepodium. Dat flikte de Roosendaalse atleet Tom Koetsenruijter gisteren bij de Halderbergeloop over 10 kilometer in Oudenbosch. Na een verblijf van een half jaar in Australië, een periode waarin hij geen wedstrijden liep, wist Koetsenruijter vooraf dan ook niet of hij wel in vorm was. Maar de terugkeer naar thuishaven bij het Roosendaalse THOR waar Koetsenruijter weer op de baan traint onder Jack Wouters én waar hij vaak vertoeft tussen topsporters bij het talentencentrum Aleco, doet de architect in spe blijkbaar goed.
,,Een winnende tijd van 33.05 minuten is niet om over naar huis te schrijven, maar ik heb wel gewoon een lekker wedstrijdje gelopen”, aldus Koetsenruijter, die op het laatst nog flink moest aanzetten om Melvin Franken van DJA uit Zundert voor te blijven. Franken startte voortvarend en voerde op de atletiekbaan van AVO’83 even het lint van enkele honderden deelnemers aan. Al snel ontstond een grote kopgroep met een mix van 5 en 10 km lopers.

Na een vrij rustige eerste helft van de wedstrijd ging THOR-master Huub Maas uit Etten-Leur er na een kilometer of zes vandoor en Koetsenruijter haakte aan. In de slotfase, met een stevige wind op kop, wisten Franken en Erwin Poldervaart (Spark) de nog altijd sterk lopende Maas te passeren.
Franken: ,,Na een kilometer of vier in mijn eentje tegen de wind opboksen, kwam ik nog aardig terug in de wedstrijd. Deze Halderbergeloop is mijn eerste wedstrijd dit jaar. Ik ben aan het werk als fysiotherapeut (in de praktijk van zijn trainer Ed Sligchers in Rijsbergen, red.) en ben daarnaast bezig voor mijn master bewegingswetenschappen in Amsterdam. Van maandenlang maar drie keer trainen in de week kom ik de laatste weken tot vijf keer. Voorlopig plan ik niet veel grote wedstrijden maar hou het bij leuke lopen in de regio.” Erwin Poldervaart uit Spijkenisse finishte in het kielzog van Franken. Na enkele crossen en soms een baanwedstrijd legt Poldervaart zich dit seizoen toe op wegwedstrijden.

,,Dat is mijn favoriete onderdeel van de atletieksport waaraan ik zoveel mogelijk wil meedoen. Vorig seizoen heb ik in deze regio al kennisgemaakt met het loopcircuit. Bij de slotwedstrijd in Rucphen liep ik een persoonlijk record. Na het NK in Schoorl heb ik even rust genomen, nu ga ik er weer tegenaan.”

Snelste vrouw in de openingswedstrijd van het RunningCenter West-Brabant Loopcircuit 2017 was Charlotte Dijkstra van Running Holland uit Amsterdam. Haar vriend komt uit Hoeven en nodigde haar uit eens mee te doen aan de loop van AVO’83.

Dijkstra toonde zich enthousiast over het (vernieuwde) parcours van twee ronden en won overtuigend in 40.31. Ze heeft overigens een pr staan van in de 39 minuten. Ingrid van Baal van THOR kwam twintig seconden later als tweede binnen. De Roosendaalse atlete gaat met team 146, ofwel THOR- Runners, weer meedoen aan de Roparun en wil bij alle wedstrijden voor het regioklassement van de partij te zijn. Dit wil ook haar jongere plaatsgenote Amber Bongertman van Road Runners Rucphen die als derde finishte.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.