Marc Gunter is de beste in de hitte

a92478797i0016_320x

BERGEN OP ZOOM

Heet, heet, heet, waren de woorden van Marc Gunter nadat hij als eerste de zware Brabantse Wal Marathon had voltooid. “Ik ben kapot maar tegelijkertijd ook heel blij. Na tweemaal de tweede en één keer de derde plaats is het prachtig om deze uitdagende marathon eindelijk eens te winnen”, zei de 51-jarige master van THOR.

De Roosendaalse chef-kok liep dit jaar zijn vierde marathon en had voor de loodzware zesde editie van de natuurwedstrijd op de Brabantse Wal 3 uur, 2 minuten en 36 seconden nodig. “Ik ben hier wel eens een minuut of zeven sneller geweest. De omstandigheden waren nu dusdanig dat een scherpere tijd er echt niet in zat”, zei hij.

Begeleid op de fiets door zijn trouwe loopmakker Henk Guise, die nog een dubbele marathon in Zuid-Afrika in de benen had, hield Gunter op de zwaarste stukken bij Hoogerheide stand. Daar liet hij Rudy Langenberg uit Halsteren, met wie hij lang samenliep, achter zich. De twee hadden elkaar daarvoor op kop afgewisseld.

Gunter: “Hij kreeg ineens kramp en moest even stoppen. Daar kon ik niet op wachten. Tot in de slotfase bleef ik in de veronderstelling dat Langenberg me nog zou inhalen.”

Die passeerde echter dik twee minuten later heel wat fitter dan de winnaar de finishboog op sportpark Rozenoord, waar in verband met het 60-jarig jubileum van AV Spado de diverse afstanden ook startten.

“Na ongeveer 35 kilometer kreeg ik plotseling last van mijn hamstring”, zei Langenberg. “Dat kostte me tijd die helaas niet meer goed te maken was.”

Verder verging het de vrije atleet die zijn tweede marathon liep volgens eigen zeggen ‘heel goed’. “Vooral in de bossen ging het lekker, de open stukken en gravelpaden waren het zwaarst. Ik had echt toegewerkt naar deze marathon. Voorlopig ga ik even herstellen om in oktober mee te doen aan de Zeeuwse kustmarathon”, aldus Langenberg.

Dat geldt ook voor Niels Goudswaard van Delta Sport uit Zierikzee die ruim vier minuten later als derde binnenkwam. De Zeeuw was vorig jaar tweede en toen minuten sneller. Winnaar van vorig jaar Arno van Triest uit Putte moest genoegen nemen met de zesde plaats: “Na een kilometer of 26 ben ik gevallen en toen was het klaar.”

Bij de vrouwen schreef Tamara Mieloch de wedstrijd op haar naam. De ervaren Pools-Nederlandse langeafstandsloopster combineerde de sportieve uitdaging met een familiebezoek aan haar vader in Wouwse Plantage. “Een mooie loop die voor herhaling vatbaar is”, zei de winnares die een tijd van 3.34.00 klokte.

Op de halve maratohon greep senioratleet Mitchell Franken van Spado meteen de leiding om zijn positie in een solorace over 21 kilometer niet meer af te staan. Dat hij zaterdagavond nog een snelle 1500 meter op de piste in België had gelopen (4.03 minuten) deerde de talentvolle Halsterenaar niet. Clubgenote Esther van den Berg uit Hoogerheide won overtuigend bij de vrouwen.

Ik ben kapot maar tegelijkertijd ook heel blij

Marc Gunter

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.