Opstartcursus hardlopen voor beginners

Mail naar opstartcursus@thor-roosendaal.nl om je op te geven voor de THOR – MERVOSPORT – OPSTARTCURSUS.

Recreatief hardlopen bij THOR is hardlopen waarbij de prestatie niet altijd op de eerste plaats komt, maar waarbij het vooral gaat om op een plezierige en verantwoorde wijze je lichaam fit te houden. Er zijn vele voordelen aan lopen in verenigingsverband:

– deskundige begeleiding door ervaren trainers en trainstersThor recreatie5
– afwisselende trainingen
– gezond en fit blijven door regelmatige beweging
– verbetering van de conditie
– verbreding van de kennissenkring door contacten met medelopers
– stimulerende werking van het in groepsverband lopen
– regelmatig informatie over de sport die men beoefent
– de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan terzake deskundigen
– desgewenst deelnemen aan de vele activiteiten die de vereniging organiseert.

THOR – MERVOSPORT – OPSTARTCURSUS 2020

 • De hardloopgroep start op woensdagavond 8 januari 2020 om 19.15 uur bij het THOR-honk op sportpark Vierhoeven.
 • Er wordt getraind volgens een vooraf opgesteld trainingsschema.
  Het is de bedoeling dat er gedurende de maanden januari, februari en maart twee keer per week o.l.v. een THOR-train(st)er getraind wordt: – één keer op zondagochtend, – één keer op woensdagavond.
 • We werken toe naar een duurloop van 6km op zondag 29 maart om 09:00 uur.
 • De aanvangstijd van de zondagochtendtraining is steeds 9:00 uur en de woensdagavondtraining is 19:15. De plaats van verzamelen, vertrek en aankomst is het THOR-honk op sportpark Vierhoeven. Iedere training duurt ongeveer anderhalf uur.
 • Desgewenst kan men na afloop lekker douchen en onder het genot van een kopje koffie, een biertje of iets fris, gezellig met mede-lopers de afgelopen trainingsarbeid nog eens de revue laten passeren of gewoon lekker wat bijkletsen.
 • Deelnemers verkrijgen kennis over het hardlopen maar ook over aan hardlopen verwante zaken. Hierbij moet men denken aan informatie over anatomie (lichaamsbouw), fysiologie (werking van het lichaam), blessurepreventie, schoeisel, kleding, voeding, sportmassage enz. Deze informatieverschaffing wordt tijdens de cursus gegeven in het THOR-honk en zal dan ongeveer een halfuurtje in beslag nemen. Veel van deze informatie zal op schrift gesteld en aan de deelnemers uitgereikt worden.
 • De kosten voor de opstartcursus Hardlopen zijn 80 euro voor niet-leden en 45 euro voor leden van THOR.
 • Bij aanvang van elke training ligt een presentielijst gereed. Het is de bedoeling dat de deelnemers deze bij aanwezigheid tekenen. Op deze manier houden we een goed overzicht van de aanwezige deelnemers en kunnen we contact opnemen als iemand een aantal keren niet verschenen is.
 • Helaas is niet iedereen geschikt om te lopen. We zullen dus ook bij deze hardloopgroep rekening moeten houden met afvallers. Als men de aanwijzingen van de trainers goed opvolgt is de kans op een blessure weliswaar erg klein, maar helemaal uitsluiten kunnen we dat natuurlijk niet, ook THOR niet.
 • Voor een optimale begeleiding en verantwoord trainen hebben we het maximaal aantal deelnemers per trainer op ± 25 gesteld.

Ken je iemand die graag eens wil beginnen met hardlopen, wijs hem/haar op de mogelijkheden bij THOR en dan vooral op deze opstartcursus.

Ruim voordat de opstartcursus van start gaat heb je nog de mogelijkheid om aanwezig te zijn op een informatieavond waar je nog meer informatie aangaande deze opstartcursus kunt krijgen en waar je vragen eventueel beantwoord kunnen worden. Deze informatieavond wordt gegeven op vrijdag 6 december 2019 om 19:30 uur in het THOR-honk op het sportpark Vierhoeven. Mocht je op die avond enthousiast zijn geworden dan kun je jezelf direct inschrijven. Heb je nog wat tijd nodig om er over na te denken dan kan dat nog tot uiterlijk 8 januari 2020 (voor aanvang eerste training), maar we hebben wel de regel: Vol is vol.

Inschrijven kan door te mailen naar opstartcursus@thor-roosendaal.nl.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.