Recreatiesport: Activiteiten

Trailrunning

Voor de loper die van uitdaging en afwisseling houdt is er nu trailrunning, de laatste trend op het gebied van hardlopen. Begonnen in de Verenigde Staten, lijkt het ook in Nederland steeds meer aan te slaan. Je rent op onverharde paden – trails – door de natuur. Het liefst met hoogteverschil. Onderweg kom je hindernissen tegen als krappe bochten, boomwortels en laaghangende takken. De ene keer loop je door mul zand, dan weer door hoog gras of over de hei. Zo zoek je steeds meer de uitdaging op. Het gaat bij trailrunning niet zozeer om de snelheid, maar meer om het gevoel en de beleving.
Lees hier de uitgebreide informatie.

Programma 
Januari 2021

De gemiddelde snelheid voor het A/B/C-niveau is 9 km/uur, inclusief pauzes. Het looptempo is +/- 6.00/km. De afstand is tussen de 12 en 15 km per training/run.
Voor het C/D/E-niveau 7,5 km/uur, inclusief pauzes. Het looptempo is +/- 7.00/km. De afstand is tussen de 9 en 12 km per training/run. Tempo wordt aan de groep aangepast, dus aarzel niet om aan te sluiten.

Verdere organisatorische zaken  

Aan de trainingen kunnen zowel leden als niet-leden van Thor deelnemen. Voor Thorleden is de trailtraining gratis. Niet-leden betalen € 2,00.
Vanaf 2020 is er een team van zes trainers actief, onder leiding van Cor van Nispen (coördinator) en Jos Oonincx (programma/Footprint).
Voor het goed kunnen uitvoeren van het trailrunprogramma heeft THOR samenwerking gezocht met Footprint. Zie website www.footprintrunner.com.
Aanmelden voor een activiteit is verplicht in verband met overzicht en veiligheid.
Aanmelden via: trailtraining@thor-roosendaal.nl.
Coördinator trailrunning van THOR, Cor van Nispen, zal de belangstellenden tevoren ook de precieze locaties van de regioruns via de mail toesturen. Via het e-mailadres kunnen alle belangstellenden ook nadere informatie over de trainingen en regioruns opvragen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.