Helaas kunnen we nog niet samen Nordicen.

We hebben wel een Workout van Marita en een paar suggesties voor routes toegevoegd
De onderstaande trainingen kunnen voorlopig nog geen doorgang vinden.

Trainingen vanaf ???

 Schema overzicht voorlopers

Alternatieven voor de reguliere trainingen.

Uit de enquête die we gehouden hebben is gebleken dat er belangstelling is voor oefeningen om thuis te doen. We bieden oefeningen aan op video. We horen graag wat je van de oefeningen vindt. Laat ons dat weten via nordicwalking@thor-roosendaal.nl

Marita helpt je weer je conditie te verbeteren.

Enkele tips voor gemarkeerde wandelingen, geschikt voor Nordic Walking.

Wandelroute Rucphense Bossen (Groen) | Natuurmonumenten

Wandelroutes – Natuurpoort Wouwse Plantage

 

Voor de sportieve Nordicers en iedereen die iets aan zijn conditie wil doen een video van Elly

Doe eens Sportief met Elly

Work Out Doe mee met Marita deel 1

Een aantal leden vroegen om uitgeschreven routes. We kunnen o.a. de wandeltochten die voor de Halve Marathon Nordic Walking gemaakt zijn op deze site aanbieden. Heb je zelf nog uitgeschreven tochten? Leve die dan a.u.b. per mail aan, dan kunnen we die hier ook plaatsen.

NW routes 2020 4EM met kaart 

NW routes 2020 10 km met kaart

NW routes2019 4EM met kaart   

NW route10km2019met kaart

NW route 6 en 12 km, 2018 met kaarten

Oliebollenronde route A en B 20 dec 2015

Instructie app Route.nl voor Nordic Walking

Voor Nordic Walking is navigeren met je telefoon zonder gesproken tekst niet handig. Er is een app die gesproken navigatie heeft voor wandelen en fietsen. Je kunt gebruik maken van bestaande routes of zelf routes maken. Op deze pagina  zullen we enkele routes vermelden met een link om snel aan de slag te kunnen. Eerst een korte instructie over het gebruik van de app.

Instructie Route.nl

Routes voor de app Route.nl

Route Natuurpoort Visdonk

Route Natuurpoort Wouwse Plantage

Route Schietbaan-Posthoorn

Route Wouwse Plantage Trapke OP

Reglement van de trainingen

Algemene regels Nordic Walking trainingen A.R.S.V. Thor.

• De trainer of voorloper heeft de leiding en de verantwoording voor de groep; aanwijzingen dienen strikt opgevolgd te worden.

• Indien een voetpad aanwezig is zal gebruik gemaakt worden van dit voetpad

• Indien geen voetpad aanwezig is maar wel een fietspad, zal gebruik gemaakt worden van het fietspad. Op fietspaden wordt aan de rechterkant gelopen met maximaal 2 personen naast elkaar.

• Indien de twee bovenstaande opties niet aanwezig zijn, zal op de rijweg gelopen worden. Op de rijweg wordt in principe steeds links gelopen, met maximaal 2 personen naast elkaar.

• Indien de trainer van mening is dat de verkeerssituatie het niet toelaat om links te lopen, kan alleen de trainer bepalen, dat er rechts gelopen wordt. Wederom met maximaal 2 personen naast elkaar.

• Er wordt geen weg overgestoken voordat de trainer toestemming geeft.

• Bij eigen tempo lopen of wanneer de groep door een andere reden uit elkaar valt, halen de snelle lopers steeds de langzamere lopers op.

• Bij slecht zicht en ’s avonds in het donker, is het verplicht om een reflecterend hesje te dragen. De trainer heeft de bevoegdheid om u bij het ontbreken van een hesje te weigeren op de training.

• Houdt steeds voldoende afstand van uw voorganger.

• Laat in verband met de veiligheid uw stokken slepen of houdt deze voor u als het gebruik van stokken in bepaalde situaties niet mogelijk is.

• Er wordt steeds op tijd vertrokken.

• Lopers volgen altijd de instructies van de trainer op. Indien u het niet eens bent met de trainer kunt u dit na de training met hem of haar bespreken. Komt u niet tot overeenstemming dan kunt u zich wenden tot het bestuur.

• Lopers die de instructies van trainers niet volgen, kunnen tijdelijk of definitief geweigerd worden voor deelname aan de trainingen.

• Er geldt altijd, samen uit – samen thuis. Wilt u door omstandigheden een andere route terug, meld dit dan bij de trainer.

• Kies altijd een groep van uw eigen niveau. Hiermee voorkomt u blessures . Werk eerst aan techniek, snelheid komt later.

• De trainer heeft altijd een GSM bij zich.

De nordic walking poles mogen voor en na de training niet meegenomen worden in de bar.

Bestuur afdeling Nordic walking , ARSV THOR.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.