Brabantse Kampioenschappen C-junioren

4x100m estafette JC

4x100m estafette JC

In Best werden op zondag 16 oktober de Brabantse Kampioenschappen voor C-junioren georganiseerd. Van THOR waren de volgende C-junioren actief op dit kampioenschap: Jim van Mook, Marvin Lamers, Abdul Kamara, Sander Pessink, Sterre Kerstens, Lara van der Klugt, Claudy Nouws, Sem Rijnders en Amy Hasselton.
Er werden meerdere medailles binnengehaald: brons voor het JC estafetteteam, 2x zilver voor Amy Hasselton (verspringen, 80mh) en zilver voor Abdul Kamara op de 100m sprint bij de JC.

JC – Estafette 4x100m
De estafette was het eerste onderdeel van het kampioenschap. Bij de jongens hadden Jim, Marvin, Abdul en Sander voor THOR ingeschreven. In de weken vooraf was er serieus getraind op de wissels en was goed gekeken in welke volgorde er gelopen zou worden. Tijdens de wedstrijd was het behoorlijk spannend. Zouden alle wissels goed gaan? Sander was de startloper en gaf het stokje door aan Jim. De wissel met Jim ging goed en Jim kon lekker doortrekken op het rechte stuk. Bij de bocht moest het stokje naar Marvin. Dat ging ook goed. Marvin liep goed door in de bocht en wisselde op Abdul. Abdul moest het op het laatste rechte stuk afmaken. Ook die wissel ging goed en het lukte Abdul om voor de finish nog iemand in te halen. Het THOR-team eindigde hierdoor op een fraaie 3e plaats. De eerste medaille was binnen.

4x100m estafette JC

4x100m estafette JC

JC – 100m, ver, speer, hoog
Met de tijden die Marvin en Abdul in de series van de 100m liepen kwalificeerden ze zich voor de finale. Na een spannende strijd eindigde Abdul met een tijd van 12,03 s op een heel mooie 2e plaats en Marvin finishte met een tijd van 12,63 s als 7e. Marvin was intussen ook nog actief geweest bij het verspringen. In de kwalificatieronde kwam hij net een paar centimeter te kort om zich te kwalificeren voor de finale. Met een afstand van 5,29 m werd Marvin 9e.
Jim was naast de estafette ook nog actief bij het hoogspringen en het speerwerpen. Helaas liep het niet bij het hoogspringen. Met een hoogte van 1,63 m eindigde hij op een 7e plaats. Bij het speerwerpen ging de speer naar een afstand van 33,52 m, goed voor een 9e plaats.

 

80m horden finale MC

80m horden finale MC

MC – 800m, 1500m, 80m horden, speerwerpen, verspringen, hoogspringen
Amy was actief op 3 onderdelen. Op de 80mh plaatste Amy zich vrij gemakkelijk voor de finale. Deze finale was ongemeen spannend. Amy lag na de eerste horden op kop, maar helaas raakte ze de laatste horden en is het een wonder dat ze nog op de been bleef. Maar toch finishte Amy nog op een zeer verdiende 2e plaats in een tijd van 12, 69 s. Een nieuw PR. Lara was ook actief op de 80mh maar helaas kwam ze met haar tijd van 15,79 s niet verder dan de series.
Een ander onderdeel waar veel verwacht werd van Amy was het verspringen. Haar eerste poging van 5,09 m was direct al goed voor een plaats in de finale. Daar ging het nog beter en sprong ze naar een afstand van 5,24 m, een nieuw PR. Met deze afstand eindigde ze op een zeer fraaie 2e plaats, met maar 1 cm verschil met nummer 1. Het speerwerpen ging wat minder. Daar eindigde Amy op een 5e plaats.
Sterre ging voor 2 mila afstanden, de 800m en de 1500m. Eerst moest ze de 800m lopen. Op die afstand werd ze 6e met een tijd van 2:35,06. Op de 1500m ging Sterre een hele tijd gelijk op met een andere atleet. Helaas kon ze niet meer versnellen in het laatste deel. Met een tijd van 5:43,22 eindigde ze op een 4e plaats.
Bij het hoogspringen gingen Claudy, Sem en Lara de strijd aan met een groot aantal andere meisjes. Lara eindigde met haar sprong over 1,38 m op een 8e plaats. Helaas ging het goed mis bij een hoogte van 1,48 m. De jury had een fout gemaakt met het meten en alle meisjes die op die hoogte nog in de strijd waren moesten opnieuw over de juiste hoogte springen. Dat gaf bij een aantal meisjes wat onrust en ging het niet zo lekker meer. Sem eindigde met een hoogte van 1,43m op en 6e plaats en Claudy met 1,48 m op een 4e plaats.

De uitslagen zijn te vinden op Atletiek.nu: uitslagen

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.