Verslag van BNdeStem over arwb Cross Roosendaal

Franken mist concurrentie

Enkel A-junior Rick Lambregts kon zijn krachten meten met Mitchell Franken in de cross van THOR.

ROOSENDAAL.

Op een uitdagend bosparcours in Visdonk boekte Mitchell Franken (Spado) zijn tweede crossoverwinning van het seizoen. In gezelschap van A-junior Rick Lambregts (Achilles) ontstond een mooie strijd in de ARWB-cross van THOR.

Lambregts liep in het begin een paar keer op kop en kreeg uiteindelijk een ronde minder voor de kiezen. Jongsenioratleet Franken uit Halsteren miste in zijn eigen categorie sterke concurrentie: “Vooral de eerste twee ronden was ik blij met de tegenstand van Rick Lambregts. Naar mijn gevoel startte hij heel hard en moest gaande de strijd gas terug nemen. Voor mij was het lagere tempo ideaal om de cross over 10.000 meter lekker op mijn eigen manier te voltooien.” Franken ging met een uitgebouwde voorsprong van een paar honderd meter zijn laatste ronde in. Kort daarna sprintte Lambregts met snelste master 45 Toon Heeren (Achilles LTV) in zijn kielzog naar de finish. “Nadat Mitchell een gat had geslagen, kon ik me vastklampen aan Toon”, zei ‘echte crossliefhebber’ Rick Lambregts.

Een halve minuut na winnaar Franken finishte Maico Suijkerbuijk (NSAV ‘t Haasje), die na een langdurige enkelblessure zijn eerste cross van het seizoen niet onverdienstelijk liep. Niels Damen (DJA) kwam als derde binnen. Een minuutje later zat de klus erop voor eerste master 35 Eltjo van Mechelen (THOR). Clubgenoot Ruud Woord voelde zich thuis op het vroegere crossparcours van THOR in Visdonk waar destijds ook de Brabantse Kampioenschappen cross plaatsvonden. Slingerende bospaadjes met hier en daar een heuveltje, greppel en obstakels, op het parcours gelegde boomstammen en een stukje los zand, afgewisseld met een paar modderige stukken stonden borg voor volop afwisseling. Woord won de cross over 8.000 meter bij de masters 55, gevolgd door Ad Buijs (Phoenix). Ook voor trouwste deelnemer René de Kok (THOR) was het ‘oude parcours’ niet vreemd. Hij startte voor de vijftigste maal bij deze cross.

Een verrassende ontknoping kende de wedstrijd bij de vrouwen. Laurey van den Berge (Flakkee) klopte in de slotfase Marisa Hopmans (Spado) die vanaf de start het deelnemersveld had aangevoerd. Van den Berge nam in haar jonge jaren al deel aan de scholierencross van THOR en later als junioratlete. Na een succesvolle start als wegatlete – ze liep de 10 kilometer in de 36 minuten – zette ze het lopen op een laag pitje vanwege zwangerschap. In oktober beviel ze van een dochter. In december pakte ze de draad weer op met trainen. “Intussen is deze cross mijn tweede wedstrijd. Ik dacht: als ik kan trainen, dan kan ik net zo goed aan een wedstrijdcross meedoen. Het was even afwachten hoe mijn lichaam zou reageren. Marisa Hopmans liep vanaf het begin sterk op kop maar in de slotfase bij het modderige stuk achterin gingen we gelijk op. Ik wist dat op het laatst het losse zand nog kwam en kon daar volle bak doorheen”, aldus winnares Van den Berge.

Marisa Hopmans wist dat haar achtervolgster veel in haar mars had en nam genoegen met de tweede stek overall. Lotte van den Boom (Sprint) rende in ‘vertrouwde omgeving in de buurt van haar ouderlijk huis’ in een vlot tempo naar de derde plaats.

a76461913i0010_320x

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.