Thor in het nieuws (BNdestem)

Uitstel opening park Vierhoeven

ROOSENDAAL

Schade door brand veel groter dan gedacht: een hele wand en een deel van het dak moeten vervangen worden.

De brand op het nieuwe sportpark Vierhoeven in Roosendaal (op 11 februari) heeft grotere gevolgen dan in eerste instantie werd gedacht. Daardoor is de opening van het park uitgesteld van 8 april naar 27 mei.

De gemeente is als eigenaar van de turnhal nog altijd in overleg met de verzekeraar over de afwikkeling van de schade. “Zeker is dat de hele wand aan de oostkant, de kant aan ons Thor-honk, moet worden vervangen. Net als een deel van de muur aan de kant van de atletiekbaan en het dak”, zegt vice-voorzitter Ronny Weemaes van atletiekvereniging THOR. Het wedstrijdsecretariaat en de materialenopslag van deze club zitten vlak naast de meterkast waar de brand ontstond.

De andere club met schade is turnvereniging Dynamo. Ook deze club kan het verzegelde pand niet betreden en voorzitter Erwin Ornek verwacht dat dit nog even zal duren. “Het is erg jammer, maar Dynamo heeft in het verleden veerkracht getoond. Die hebben we opnieuw nodig om hieruit te komen.”

Ornek liet eerder in deze krant weten op zoek te gaan naar een alternatieve locatie in Roosendaal waar de 150 jonge turners terechtkunnen. Dat is niet gelukt, waardoor de leden nu verspreid trainen in turnhallen van Middelburg, Zierikzee, Zwijndrecht en Prinsenbeek tot Breda. “Voor een tijdelijke hal zal iemand geld op tafel moeten leggen. Wij hebben dat niet.”

Ook voor THOR is het behelpen, omdat de verlichtingsinstallatie sinds de brand niet werkt. Trainen op de nieuwe atletiekbaan kan alleen bij daglicht. Weemaes: “Voor een trimloopje en wat joggen kunnen we er wel terecht, ‘s avonds is er wat schemerlicht van het naastgelegen veld. Maar voor specialistische disciplines kunnen onze leden alleen op zaterdag op onze baan terecht; de rest traint in de avond op de weg. Dat is een flinke tegenvaller. Hoewel we beseffen dat iedereen zijn best doet om aan deze situatie een einde te maken.”

THOR heeft even overwogen tijdelijk terug te keren naar het Red Band sportpark, waar de club vorig najaar vertrok. Na een kort onderzoek bleek dat geen optie.

Weemaes: “De baan is daar groen uitgeslagen en de kleedkamers met douches zijn ontmanteld. Het is geen doen om daar te gaan trainen

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.