Nu winnen, straks hazen (krantenartikel BNdeStem)

BEP TIELEMANS

Voor flink aanmoedigend thuispubliek soleerde Jeroen van Damme naar de overwinning op de 10 kilometer in de Quikrun, een wedstrijd die hij vorig jaar ook won. Met een prima tijd van 31.33 minuten bleef de Roosendaler zijn veel jongere maar eveneens sterk lopende clubgenoot Mels Lambregts een straatlengte voor. Het parcours met start en finish op de prachtige nieuwe atletiekaccommodatie van THOR op Sportpark Vierhoeven in combinatie met het buitengebied rond Visdonk werd door wedstrijdatleten en recreanten enthousiast ontvangen.

Drinkpost

“Alleen de drinkpost nabij de passage van de 5 kilometer stond wat ongelukkig”, zei winnaar Jeroen van Damme na afloop. Op dat punt halverwege kwam hij door in 15.40 minuten. Mels Lambregts volgde in 16.07 en een kleine halve minuut later passeerde een groepje aan elkaar gewaagde atleten onder aanvoering van Richard van Oosterhout (AVR’90). Die werd in de slotfase voor de allereerste keer gepasseerd door Roel van Nes (AV Standdaarbuiten). Master 45 Van Nes finishte na categoriegenoot Toon Heeren (Achilles LTV) in een persoonlijk record van 33.34 minuten.

Winnaar Van Damme had toen al een paar minuten kunnen uithijgen. Hij maakt zich op voor de marathon in Berlijn, waarin hij de tweede groep vrouwen gaat hazen. Naast tien tot elf trainingen per week paste de Quikrun na de Tilburg Ten Miles prima in de voorbereiding. Van Damme: “Momenteel maak ik zo’n 200 kilometer per week. Dat is ook wel nodig om over twee weken te kunnen hazen voor een marathontijd rond de 2.24.00 uur. Welke vrouwen ik ga begeleiden, is nog niet bekend, dat bepaalt de organisatie. Ik vind het wel een mooie uitdaging, temeer omdat ik voor het eerst in Berlijn ga lopen”, aldus de bescheiden topatleet, die verlost is van blessureleed.

Zijn twintigjarige clubgenoot Mels Lambregts van First startte de Quikrun met het doel onder de 33 minuten te lopen. Hij had nog wat last van spierpijn na de trackmeeting in Utrecht afgelopen zondag waar hij een pr scoorde op de 5000 meter. Lambregts: “Met een tijd van 32.13 op de tien kilometer ben ik heel blij. Na een mindere periode kan ik al weer een tijd pijnvrij doortrainen en werk zo naar het winterseizoen toe. Binnenkort ga ik voor mijn studie stage lopen in de buurt van Roosendaal en dat is prettig voor de trainingen.”

Bij de vrouwen boekte winnares Yvonne Boot (AVO’83) in de Quikrun een van haar beste tijden: 41.20 minuten. Daarmee hield ze snelste achtervolgster Ingrid van Baal (THOR) twintig seconden achter zich. a107153774i0018_320xBoot kon voor het eerst 100 punten noteren voor het RunningCenter West-Brabant Loopcircuit, waarin de vrouwen senioren en vrouwen 35 in één categorie uitkomen: “Met nog twee wedstrijden te gaan hoop ik hoog op het podium te eindigen. Tussen de bedrijven door moet ik afstuderen als osteopaat. Als dat is afgerond, komt er misschien iets meer gelegenheid om te trainen”, aldus de winnares.

Indruk maakte Wendy Deijkers (AV Standdaarbuiten) die ‘kilometers maken en snelheid’ bewust combineert voor haar marathondebuut.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.