NK cross (artikel BNdeStem)

Koetsenruijter net naast podium op NK cross

OLDENZAAL

Rucphenaar Tom Koetsenruijter, tegenwoordig wonend in Castricum, werd gisteren vierde op de NK cross in Oldenzaal. De THOR-atleet deed 6.39 minuten over zijn korte cross. Dat was even snel als de man die het brons pakte en maar een seconde achter het tweetal dat goud en zilver verdeelde.

Medailles waren er in Oldenzaal wel voor Marlien van Beek en Kees Lazeroms (Achilles). Beide atleten uit Etten-Leur scoorden bij de masters zilver en brons. Vierde plaatsen werden er behaald door Richard van Oosterhout van AVR’90 en de THOR-lopers Ruud Woord en Jeanine van Overveld. Eltjo van Mechelen, ook van THOR, werd vijfde bij de M35.

Marjon van der Wansem uit Etten-Leur werd zesde bij de senioren. Bij de junioren liep met name Sanne van Gils (Spado) een sterk NK. Ze werd tiende bij de A-juniores. Haar clubgenote Anouk Prop en haar zus Anouk kwamen als elfde en veertiende over de streep bij de B-juniores.

Mitchell Franken (Spado) eindigde 28e op de lange cross (11.600 meter) voor senioren. De broers Daan en Stef Dirks van Achilles finishten eerder op de dag als elfde en vijftiende bij de A-jongens.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.