Koetsenruijter stelt record Cheltenham Run scherper (BNdeStem)

TOM KOETSENRUIJTER LIEP VAN START TOT FINISH OP KOP IN DE CHELTENHAM RUN.

Met een tijd van 15.08 minuten op de 5 kilometer stelde Tom Koetsenruijter zaterdagavond in de Cheltenham Run te Stampersgat het parcoursrecord flink scherper. Dit stond met 15.29 minuten op naam van Huub Maas uit Etten-Leur. Op het achtvormig stratenparcours door Stampersgat ontstond een mooie strijd. Samen met Erwin Poldervaart (Spark) uit Spijkenisse voerde Roosendaler Koetsenruijter een sterk deelnemersveld aan. Halverwege gaf de klok 7.30 minuten aan. Na drie kilometer sloeg de THOR-atleet een gat en bouwde dit uit tot 13 seconden op Poldervaart. De Zuid-Hollander liep desondanks een dik pr.

Koetsenruijter pakte zo in deze enige wedstrijd over 5 km van het West-Brabant Loopcircuit opnieuw de volle honderd punten. Met zijn winnende tijd was hij dik tevreden. ,,Om mee te doen op het NK 5000 meter op de baan in juli, moet ik ongeveer 14.50 lopen. Die afstand bij de Cheltenham Run op de weg is heel anders dan op de baan, maar wel een mooie oefening. Poldervaart gaf goed partij.” Koetsenruijter heeft als droomdoel om komend najaar de 10 kilometer onder de 30 minuten af te leggen. Daarna staat een halve marathon op het programma en gaat hij een goede vriend ‘hazen’ die debuteert op de marathon.

Mels Lambregts (THOR) won de strijd om het brons in een sprint van Ricardo Sint Nicolaas (AV Flakkee). Beiden trokken vanaf de start samen op. Lambregts voerde bij de laatste 500 à 600 meter het tempo op, maar Sint Nicolaas bleef bij, tot hij op het rechte stuk naar de finish nog een seconde prijsgaf. De afstand 5 kilometer, die vorig jaar in Stampersgat in plaats kwam van de 10 kilometer omdat er veel wedstrijden kort na elkaar kwamen, is favoriet bij Lambregts. Eind juni wil de jonge Roosendaalse senioratleet in topvorm zijn. ,,Dan kom ik samen met een neef als zwemmer en mijn broer als fietser uit bij de triatlon in Oud Gastel. Als trio willen we dan een familieprestatie leveren.” De volgende dag is de 10 kilometer voor thuispubliek in Roosendaal.

Bij de vrouwen bleef Tamara Kuijlen (Trinity Triatlon Team) in een winnende tijd van 19.25 minuten Amber Bongertman uit Roosendaal tien seconden voor. Zij hielden elkaar een halve kilometer gezelschap en hadden moeite met de korte afstand. Hoewel pas 20 is Bongertman halve marathons gewend. Op Hemelvaartsdag kunnen Kuijlen en Bongertman zich uitleven op de 15 kilometer in Standdaarbuiten. Yvonne Boot (AVR’90) werd derde en keerde, net als alle andere prijswinnaars bij de Cheltenham Run, met een kist vol verse groente huiswaarts.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.