Huub Maas superieur naar de zege in Terheijdenloop (krantenartikel BNdeStem)

DOOR WOUTER SCHELVIS

a90154928i0012_320x

De jubileumeditie van de loop leverde een prachtige strijd op tussen jong en oud. De 18-jarige Freek van de Weerd, kind van het dorp, ging als een speer van start. Net als in 2015, toen hij zijn thuiswedstrijd wist te winnen.

Na een slechte winter qua trainingsarbeid was dit niet het beste scenario. Tot zeven kilometer kon de student politicologie mee met een andere snelle starter, Huub Maas uit Etten-Leur. De atleet van THOR uit Roosendaal worstelde zich vorige week naar de winst in het tropische Oosterhout. Daar voelden zijn benen papperig aan, zei hij na zijn race.

Gisteren in maalde het onderstel van Maas weer als vanouds de kilometers weg. “Blij dat ik mijn oude benen terug heb. Het ging lekker, ik kwam hier zelfs sneller door op 10 kilometer dan mijn eindtijd van verleden week”, glunderde de 45-jarige Maas. Zijn winnende tijd in deze 30ste loop werd 49,08 minuten over 15 kilometer.

Marcel Laros (Scorpio) uit Oosterhout eindigde tweede nadat hij de moegestreden thuisfavoriet Van de Weerd in de slotfase had verschalkt. “Omdat ik rustig ben vertrokken, had ik in de slotronde nog voldoende lucht om Freek te achterhalen”, sprak de 44-jarige ex-international.

Toch was ook Van de Weerd goed te spreken over zijn race. “Het is voor het eerst sinds lange tijd dat ik me weer waag aan een lange afstand. Daardoor ging ik wat te onstuimig weg. Met deze tijd van 50,26 minuten heb ik wel een prima opstap naar mijn volgende doel. Over twee weken loop ik in Oordegem een 5000 meter op de baan.”

De Bredase atlete Amy van den Broek (Sprint) won bij de vrouwen, voor Caroline Vromans uit Dorst. Van den Broek heeft haar marathon in Belfast prima verteerd. “Na wat rust op de fiets liep ik vorige week al weer een snelle race in Middelburg. De kilometers gingen daar in 3.45 minuten. Het maakt me niet uit dat ik nu net boven het uur uitkwam.” Augusta van Hoogdalum en Paola van Gilst eindigden exact gelijk op de derde plaats.

Blij dat ik mijn oude benen terug heb. Het ging lekker. Huub Maas, THOR

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.